Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μακριά από ενηλίκους τα ασυνόδευτα παιδιά

Ένα βήμα μπροστά στην καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων κάνει η γαλλική αεροπορική εταιρεία Air France.
 

Η αεροπορική εταιρεία Αir France αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο ταξιδιού ανηλίκων παιδιών που ταξιδεύουν µόνα τους και έτσι από δω και πέρα να τοποθετούνται σε θέσεις µακριά από ενηλίκους, θέλοντας έτσι να αποφύγει πιθανή σεξουαλική παρενόχλησή τους από ενήλικες επιβάτες.
 
«Σύµφωνα µε τους νέους κανόνες που θα αφορούν τους ασυνόδευτους ανηλίκους, προβλέπεται να µην κάθονται στην ίδια οµάδα καθισµάτων µε ενηλίκους ακόµα και στην περίπτωση που η καµπίνα του αεροπλάνου είναι πλήρης», ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του συνδικάτου αεροσυνοδών και προσωπικού καµπίνας. Η απόφαση ελήφθη µε βάση τους νέους κανόνες ασφάλειας για τους επιβάτες και εν µέρει οφείλεται σε παράπονα γονέων για πτήσεις της εταιρείας που γίνονται κυρίως προς το εξωτερικό.
 
«Η τροποποίηση των κανόνων όµως έρχεται σε αντίθεση µε την ασφάλεια των πτήσεων και των παιδιών», ισχυρίζεται το συνδικάτο των πιλότων το οποίο σε ανακοίνωσή του θέτει το ερώτηµα: «Σε περίπτωση ανάγκης, πώς ένας ενήλικος θα µπορέσει να βοηθήσει ένα παιδάκι, που θα κάθεται στην άλλη άκρη του διαδρόµου, να βάλει για παράδειγµα τη µάσκα οξυγόνου, αφού δεν θα πρέπει να το πλησιάζει;».
 
Επίσης, πολλά άτοµα του προσωπικού που σχετίζονται άµεσα µε τις αεροπορικές πτήσεις και ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυµία τους, τόνιζαν την αντίθεσή τους λέγοντας: «Για τις νοµικές υπηρεσίες της Αir France οι πιθανότητες σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων είναι πιο αυξηµένες από τις πιθανότητες επείγουσας αποσυµπίεσης». Η Αir France πάντως δεν ήταν έτοιµη να απαντήσει πόσες είναι οι αγωγές ή τα παράπονα που έχει λάβει από γονείς για τη σεξουαλική παρενόχληση των ασυνόδευτων παιδιών τους σε κάποιες πτήσεις της εταιρείας που πιθανόν να την οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε