Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μαλαισία: Θα συλλαμβάνει τους κακοποιούς με…σκυλιά!

Μαλαισία: Θα συλλαμβάνει τους κακοποιούς με…σκυλιά!
Έχει έλλειψη προσωπικού και έτσι θα προσλάβει….σκυλιά για να πιάνει τους κακοποιούς.

 

Ο λόγος για την αστυνομία της Μαλαισίας που σχεδιάζει να αναπτύξει εκπαιδευμένα σκυλιά σε 50 σημεία όπου καταγράφονται υψηλοί δείκτες εγκληματικότητας για να αντεπεξέλθει στην έλλειψη προσωπικού και να αντιμετωπίσει την αύξηση της εγκληματικότητας, γράφει η εφημερίδα New Straits Times σήμερα Πέμπτη.
 
Ο Μοχάμαντ Μπάκρι Μοχάμαντ Ζίνιν, διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών, δήλωσε ότι τα εκπαιδευμένα σκυλιά θα συνοδεύουν τους αστυνομικούς σε επιλεγμένες περιοχές στην Κουάλα Λουμπούρ, στη γειτονική πολιτεία Σελανγκόρ, τη βόρεια πολιτεία Πενάνγκ και τη νότια πολιτεία Τζοχόρ στις πεζές περιπολίες τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.
 
Σαράντα σκυλιά, κυρίως γερμανικοί ποιμενικοί, θα εκπαιδευτούν από Φινλανδούς ειδικούς αυτόν τον μήνα και θα τεθούν στην διάθεση της εγχώριας αστυνομίας σύντομα, πρόσθεσε.
“Τα σκυλιά είναι αποτελεσματικά σε εφόδους και στην αντιμετώπιση κακοποιών που αρνούνται να παραδοθούν”, φέρεται να δήλωσε ο Μπάκρι.
 
Πρόσθεσε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί επίσης απάντηση στις επικρίσεις ότι η αστυνομία ανοίγει πυρ υπερβολικά γρήγορα εναντίον υπόπτων.
 
“Θα χρησιμοποιούμε τα σκυλιά για να πιάνουμε κακοποιούς, και η χρήση των όπλων θα είναι πάντοτε το έσχατο μέσο”, είπε.
 
Τα δημοσιεύματα περί κακοποιών που πυροβολούνται από αστυνομικούς στους δρόμους της Μαλαισίας είναι συχνά, και παρότι οι αρχές διατείνονται ότι πάντα οι αστυνομικοί ενεργούν έτσι όταν βρίσκονται σε άμυνα, δέχονται έντονες επικρίσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε