Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μαλί: Σκότωσαν ισλαμιστή ηγέτη σε αντίποινα για τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου

Μαλί: Σκότωσαν ισλαμιστή ηγέτη σε αντίποινα για τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου

Κάτοικοι του Γκάο, στο βορειοανατολικό Μαλί, σκότωσαν σήμερα έναν ισλαμιστή ηγέτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία ενός ντόπιου δημοσιογράφου, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από τους ισλαμιστές.

“Ο δημοσιογράφος Κάντερ Τουρέ δολοφονήθηκε το Σάββατο από ισλαμιστές που τον κατηγορούσαν ότι εργάζεται για τον εχθρό. Αγανακτισμένοι, κάτοικοι του Γκάο σκότωσαν έναν ισλαμιστή ηγέτη που αποκαλείται Αλιούν Τουρέ”, δήλωσε η Σέμα Μάιγκα, αντιδήμαρχος του Γκάο.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τον Ιντρίσα Μάιγκα, τον διευθυντή ενός ιδιωτικού τοπικού ραδιοσταθμού. “Ο Κάντερ Τουρέ σκοτώθηκε το πρώι από τους ισλαμιστές στο Γκάο. Σε αντίποινα, κάτοικοι της περιοχής λιντσάρισαν τον ισλαμιστή Αλιούν Τουρέ”, είπε.

Το Γκάο είναι μία από τις κυριότερες πόλεις του βόρειο Μαλί και καταλήφθηκε στα τέλη Ιουνίου του 2012 από τους ισλαμιστές του Κινήματος για την Ενότητα και τον Τζιχάντ στη Δυτική Αφρική (Mujao). Πολλοί από αυτούς εγκατέλειψαν την πόλη μετά τους γαλλικούς βομβαρδισμούς, στις 11 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε