Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μαντάρα τα έκαναν οι Ιρλανδοί

Μαντάρα τα έκαναν οι Ιρλανδοί

 

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Ιρλανδική αστυνομία το χουνέρι από τους Σλοβάκους!

 

Η Ιρλανδική αστυνομία κατάσχεσε χθες μία, άγνωστη ακόμα, ποσότητα εκρηκτικών, τα οποία είχαν περάσει λαθραία στην Ιρλανδία από τις σλοβακικές αρχές προκειμένου να δοκιμασθούν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα, ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές.
 
Το σλοβακικό υπουργείο Εσωτερικών εξέφρασε τη «βαθύτατη λύπη του» για το επεισόδιο, το οποίο προκλήθηκε τη στιγμή που στα αεροδρόμια όλου του κόσμου εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας, ύστερα από την απόπειρα ανατίναξης εν πτήση ενός αμερικανικού αεροσκάφους, τονίζεται στο ανακοινωθέν του ιρλανδικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
 
Η ιρλανδική αστυνομία, κατόπιν ενημέρωσής τους από τις σλοβακικές αρχές, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί έρευνα σε διαμέρισμα στην οδό Ντόρσετ του Λονδίνου, κατά την οποία ανακαλύφθηκαν τα εκρηκτικά -που σύμφωνα με τον Τύπο επρόκειτο για 90 γραμμάρια από το ισχυρό στρατιωτικό εκρηκτικό RDX -τα οποία «είχαν τοποθετηθεί στις αποσκευές ενός επιβάτη, όχι εν γνώσει του, από τις αρχές του αεροδρομίου της Μπρατισλάβας στα πλαίσια άσκησης για τα μέτρα ασφαλείας», τονίζεται στο ανακοινωθέν. Ο ανέμελος επιβάτης είχε περάσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στη Σλοβακία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε