Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαντλίν: Οι γονείς στην αντεπίθεση! Μπλοκάρουν haters και trolls!

Μαντλίν

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την εξιχνίαση της υπόθεσης εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν, οι γονείς της παίρνουν μέτρα εναντίον των haters τους.

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν παροτρύνουν τους υποστηρικτές τους να τους βοηθήσουν. Θέλουν να σταματήσουν τα trolls που συνεχίζουν να τους επιτίθενται για την εξαφάνιση της κόρης τους. Η κακόβουλη διαδικτυακή κακοποίηση που δέχονται είναι τόσο “απαίσια” που τους έχει αναστατώσει.

Η Kate και ο Gerry αγωνιούν για τις έρευνες αναζήτησης της μικρής Μαντλίν καθώς εξαντλούνται τα χρήματα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αποφάσισαν στο μεταξύ να εγκρίνουν ένα σύνολο κανόνων που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των online haters.

Το ζευγάρι αποκάλυψε πως εξακολουθεί να προσπαθεί να προστατέψει τα 12χρονα δίδυμα παιδιά του από τις σκληρές, ψεύτικες και δυσφημιστικές ανακρίβειες κατά της οικογένειας. Η Kate μιλά για συγκλονιστική και αρκετά δύσκολη κατάσταση να διαχειριστεί κανείς.

Σελίδα Μαντλίν: Έκκληση στους υποστηρικτές

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε από πορτογαλικό θέρετρο πριν από 10 χρόνια, απευθύνουν έκκληση στους υποστηρικτές τους να μην ποστάρουν τίποτα που να ενθαρρύνει τους επικριτές τους. Η απόφασή τους έρχεται τη στιγμή που η κυβέρνηση εγκαινιάζει μέτρα για τη διαδικτυακή κακοποίηση. Υπάρχουν πιέσεις ώστε η αυξανόμενη τάση μίσους στο ίντερνετ να αντιμετωπίζεται τόσο σοβαρά όσο η κακοποίηση.

Η Kate και ο Gerry εγκαινιάζουν νέους κανόνες στην επίσημη σελίδα τους Finde Madeleine Campaign που προωθεί θετικά και χρήσιμα σχόλια ώστε να μπλοκάρουν τα trolls. “Μην τροφοδοτείτε τα trolls. Προκαλούν χάος. Εάν δεν τους ταΐζουμε, θα λιμοκτονούν για προσοχή και θα μεταδώσουν το μίσος τους σε κάποιο άλλο μέρος” δήλωσε ο φίλος του ζευγαριού και διαχειριστής της σελίδας στο facebook. “Σας παρακαλούμε, μη δημοσιεύετε τη γνώμη σας για το αν πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά μόνα τους. Αυτό θα οδηγήσει στον αποκλεισμό σας”.

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε από την Praia da Luz τον Μάιο του 2007. Είχε μείνει μόνη με τα δίδυμα αδερφάκια της ενώ οι γονείς της έτρωγαν με φίλους σε κοντινό εστιατόριο. Σε τηλεοπτική τους συνέντευξη, η Kate χαρακτήρισε τις επιθέσεις σοκαριστικές. “Είναι τόσο απαίσιο και εκνευριστικό που γίνεται σημείο συζήτησης”. “Γνωρίζουμε τα πράγματα που λέγονται για εμάς επειδή μας ενημερώνουν. Η ανησυχία μας είναι για τα παιδιά μας”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις