Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μανχάταν: Μοιραίο ταξίδι στη Νέα Υόρκη για 5 Αργεντινούς και μια Βελγίδα

Μανχάταν Νέα Υόρκη
Φωτογραφία Reuters

Πέντε Αργεντίνοι και μια Βελγίδα είναι ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μανχάταν. Όλοι τους βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη για ταξίδι αναψυχής.

Σοκαρισμένος όλος ο κόσμος από τη νέα τρομοκρατική επίθεση. Το Μανχάταν στη Νέα Υόρκη έγινε τόπος θανάτου για πέντε πολίτες από την Αργεντινή και μια γυναίκα από το Βέλγιο.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση με νεκρούς στη Νέα Υόρκη μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Είχαν πάει να γιορτάσουν

Οι πέντε πολίτες της Αργεντινής που σκοτώθηκαν όταν Ουζμπέκος έπεσε με φορτηγό πάνω σε ποδηλάτες στο κέντρο του Μανχάταν βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής, κατάγονταν από το Ροσάριο. Ανήκαν σε μια ομάδα φίλων που είχαν πάει στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν την 30ή επέτειο από το τέλος των σπουδών τους στην πολυτεχνική σχολή.

Η Βελγίδα

Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης και μια γυναίκα από το Βέλγιο, ανακοίνωσε Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς.

Ο Βέλγος ΥΠΕΞ διευκρίνισε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Belga ότι το θύμα είναι «μια γυναίκα από το Ρουλέρς της δυτικής Φλάνδρας. Επισκεπτόταν την πόλη συνοδευόμενη από την αδελφή της και τη μητέρα της».

«Μετά βαθιάς μου λύπης ανακοινώνω ότι υπάρχει ένα θύμα από το Βέλγιο στο Μανχάταν, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους φίλους του θύματος», ανέφερε μέσω Twitter ο επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας και αντιπρόεδρος της βελγικής κυβέρνησης.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα της επίθεσης στη Νέα Υόρκη», πρόσθεσε ο Ρέιντερς.

Η επίθεση

Λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας), ένας άνδρας που οδηγούσε ένα νοικιασμένο φορτηγάκι το έριξε πάνω σε ποδηλάτες και πεζούς κατά μήκος του ποταμού Χάντσον. Εκεί βρισκόταν πλήθος κόσμου, αρκετοί από τους οποίους φορούσαν ήδη μεταμφιέσεις για να γιορτάσουν το Χάλογουιν.

Ο δράστης της επίθεσης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, πριν τραυματιστεί από τα πυρά αστυνομικών. Έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις