Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μαριχουάνα non stop στην Ουρουγουάη! Ελεύθερη η χρήση κάνναβης

Ουρουγουάη κάνναβη μαριχουάνα

Πρώτα νομιμοποιήθηκε η κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μετά η χρήση της για ιατρικούς σκοπούς. Μη βιάζεστε. Στην Ουρουγουάη γίνονται όλα.

Κάνναβη… ελεύθερη παντού, για κάθε λόγο! Η Ουρουγουάη νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης τόσο για ψυχαγωγικούς όσο και για ιατρικούς σκοπούς.

Πριν από τρεις μήνες, η χώρα της Λατινικής Αμερικής έγινε η πρώτη στον κόσμο που έκανε νόμιμη τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, υπό τον έλεγχο του κράτους.

Χθες Πέμπτη (19.10.2017) προχώρησε ακόμη ένα βήμα. Επέτρεψε την πώληση από φαρμακεία σκευασμάτων που έχουν ως συστατικό τους παράγωγα της κάνναβης.

Κάνναβη για ιατρικούς λόγους

Τα φάρμακα αυτά, που χορηγούνται με ιατρική συνταγή, θα περιέχουν «ως βασικό συστατικό την κανναβιόλη (μια από τις χημικές ουσίες που περιέχεται στην κάνναβη), η οποία θα προέρχεται από μη ψυχοδραστικές ποικιλίες» της κάνναβης.

Ουρουγουάη κάνναβη μαριχουάνα

Τον Δεκέμβριο του 2013, η Ουρουγουάη είχε γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που νομιμοποίησε την παραγωγή κάνναβης, τη διανομή και τη χρήση της.

Μετά την πρωτοπόρα απόφαση της Ουρουγουάης κι άλλες χώρες όπως το Μεξικό, η Κολομβία, η Αργεντινή και η Χιλή έχουν αλλάξει στάση στο πλαίσιο της προοδευτικής νομιμοποίησης της μαριχουάνας στην αμερικανική ήπειρο.

Μαριχουάνα non stop

Από τις 19 Ιουλίου η μαριχουάνα για ψυχαγωγική χρήση πωλείται στα φαρμακεία της Ουρουγουάης.

Σχεδόν 15.000 άνθρωποι στη χώρα, ο συνολικός πληθυσμός της οποίας είναι 3,4 εκατομμύρια, έχουν εγγραφεί στον εθνικό κατάλογο αγοραστών.

Αυτό τους επιτρέπει να αγοράζουν 40 γραμμάρια μαριχουάνα τον μήνα προς 1,3 δολάριο το γραμμάριο.

Στο μεταξύ το Κογκρέσο του Περού υιοθέτησε χθες με μεγάλη πλειοψηφία τη χρήση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις