Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μάρτιν Σουλτς: Και το μούσι θα ξυρίσει για μια ψήφο…

Μάρτιν Σουλτς: Και το μούσι θα ξυρίσει για μια ψήφο…

Και τα αμερικανικά πυρηνικά θα διώξει από τη Γερμανία και πολλά θα κάνει για να πείσει τους Γερμανούς να τον ψηφίσουν. Πως να αντέξει τη διαφαινόμενη ήττα ο Μάρτιν Σούλτς…

Με τις δημοσκοπήσεις να τον φέρνουν σταθερά πίσω από την Άνγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς κάνει ό,τι μπορεί για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Αυτή τη φορά αφενός υποσχέθηκε να απομακρύνει τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα από το γερμανικό έδαφος και αφετέρου διεμήνυσε στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά της Γερμανίας.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Τρίερ, ο Σούλτς, σύμφωνα με το dpa, δεσμεύθηκε για την απομάκρυνση των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ από την Γερμανία.

Αναφέρθηκε επίσης στο αίτημα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση της οικονομικής συνεισφοράς της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ. Είπε ότι εκείνος ως καγκελάριος θα επιδιώξει τον περιορισμό των στρατιωτικών δαπανών της χώρας.

«Δεν γίνεται η Γερμανία, χωρίς σχόλια και χωρίς πράξεις, να συνεχίζει να συμμετέχει σε ένα εξοπλιστικό σπιράλ, όπως το θέλει ο Τραμπ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σουλτς. Αντιθέτως, συμπλήρωσε, τα χρήματα πρέπει να επενδυθούν στην παιδεία, στις υποδομές και στην ανάπτυξη της υπαίθρου.

Αναφερόμενος μάλιστα στα πρόσφατα γεγονότα στην πόλη Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επέκρινε τον Ντόναλντ Τραμπ και για «απροθυμία να αποστασιοποιηθεί από τον ναζιστικό όχλο».

Ο Σουλτς απευθύνθηκε όμως για μια ακόμη φορά και στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τον ότι ενθαρρύνει τον «τηλεφωνικό τρόμο» και ζητώντας του να πάψει να αναμιγνύεται στην γερμανική εσωτερική πολιτική.

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε τόσο στις τηλεφωνικές απειλές που δέχεται η σύζυγος του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ όσο και στον εμπρησμό του αυτοκινήτου της βουλευτή του SPD και επικεφαλής της Γερμανοτουρκικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μισέλ Μούντεφέρινγκ.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος ήταν ο εμπρηστής, αλλά φυσικά βλέπουμε ότι ζούμε σε μια κατάσταση όπου μια καυτή ατμόσφαιρα μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια πράγματα», δήλωσε ο Σουλτς.

«Όταν ο αρχηγός ενός φιλικού κράτους αναμιγνύεται με τέτοιον τρόπο στην εσωτερική πολιτική της Γερμανίας, αισθάνονται βεβαίως κάποιοι άνθρωποι ότι ενθαρρύνονται να προβούν σε τέτοιες πράξεις. Μπορώ μόνο να απευθύνω έκκληση στον Ερντογάν: Σταματήστε να χάνετε κάθε μέτρο. Δεν είναι δουλειά ενός αρχηγού κράτους να συμπεριφέρεται έτσι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις