Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαρτυρία σοκ για τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης ινδής

Μαρτυρία σοκ για τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης ινδής

Ευθύνες στην αστυνομία για αδιαφορία και αργοπορημένη προσέλευση καταλογίζει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Zee News ο φίλος της 23χρονης ινδής που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και λίγες μέρες μετά υπέκυψε στα τραύματά της.

Ο φίλος του θύματος, ο οποίος έπεσε κι ο ίδιος θύμα άγριου ξυλοδαρμού κατά την ίδια επίθεση– ένας μηχανικός πληροφορικής 28 ετών– για πρώτη φορά έκανε δηλώσεις μετά την περιπέτεια που βίωσε.

Άσκησε κριτική κατά της αστυνομίας και των πολιτών για την απάθειά τους απέναντι στις εκκλήσεις για βοήθεια του ίδιου και της 23χρονης όταν οι δράστες τους πέταξαν στον δρόμο από το λεωφορείο στο οποίο εκδηλώθηκε η επίθεση.

Στον φακό του τηλεοπτικού δικτύου Zee News ο νεαρός άνδρας διηγήθηκε πως οι δύο τους κείτονταν ημίγυμνοι στον δρόμο, όπου τους πέταξαν μετά την κακοποίησή τους μέσα στο λεωφορείο την νύκτα της 16ης Δεκεμβρίου, όμως οι περαστικοί απλώς τους κοίταζαν με περιέργεια και έσπευδαν να απομακρυνθούν χωρίς να τους προσφέρουν βοήθεια.

Ο ίδιος υποστήριξε πως πέρασαν δύο ώρες έως ότου μεταφερθούν εν τέλει στο νοσοκομείο. Επεσήμανε πως όταν έφθασε στο σημείο η αστυνομία, αντί να τους μεταφέρουν σε μία παρακείμενη κλινική, τους πήγαν σε δημόσιο νοσοκομείο πολύ πιο μακριά από το σημείο της επίθεσης.

“Η αστυνομία έφθασε με τρία φορτηγάκια αλλά αντί να βοηθήσουν μάλωναν για το τίνος δικαιοδοσία ήταν. Συνεχίσαμε να εκλιπαρούμε για ένα ασθενοφόρο και για ρούχα. Οι αστυνομικοί δεν μας βοήθησαν γιατί η φίλη μου αιμορραγούσε και προφανώς ανησυχούσαν για τα ρούχα τους. Ενας από αυτούς έσκισε ένα σεντόνι και μου το έδωσε για να καλύψω την φίλη μου. Χρειάστηκε να την σηκώσω εγώ και να την βάλω μέσα στο φορτηγό της αστυνομίας”.

Η αστυνομία του Νέου Δελχί απέρριψε τον ισχυρισμό ότι οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να έχουν δράσει γρηγορότερα και να είχαν κερδίσει έτσι πολύτιμο χρόνο που ενδεχομένως να έσωζε τη ζωή της κοπέλας.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι τα αστυνομικά οχήματα μετέβησαν στον τόπο της επίθεσης λίγα λεπτά αφότου έλαβαν τηλεφώνημα και ύστερα από 33 λεπτά μετέφεραν τα θύματα στο νοσοκομείο.

“Οι κινήσεις των αστυνομικών οχημάτων χρονικά έχουν διακριβωθεί μέσω των αρχείων του συστήματος του προγράμματος του υπολογιστή Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού. Επομένως πρέπει να αναφερθεί ότι δεν υπήρξε λάθος από πλευράς του Κέντρου Ελέγχου της Αστυνομίας και του αστυνομικού οχήματος όπως ισχυρίζεται ο φίλος του θύματος”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αστυνομία άσκησε δίωξη σήμερα κατά του τηλεοπτικού δικτύου που μετέδωσε τη συνέντευξη, με το αιτιολογικό πως μέσα από το πρόσωπο και τις δηλώσεις του θα ήταν δυνατό να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του θύματος. Σύμφωνα με τον ινδικό νόμο, τα θύματα βιασμών θα πρέπει να προστατεύονται από την τήρηση της ανωνυμίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σύντροφος της 23χρονης στην Ινδία μίλησε: “τους παρακαλούσα να σταματήσουν να τη βιάζουν”

Πέθανε η ινδή φοιτήτρια – θύμα ομαδικού βιασμού

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε