Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μας κάνουν πλάκα οι Ιάπωνες! – Παίζουν με τα επίπεδα της ραδιενέργειας

Με ερασιτεχνισμούς εξακολουθούν να διαχειρίζονται την δεύτερη χειρότερη πυρηνική κρίση στην ιστορία.

‘Οπως ανακοινώθηκε, τα επίπεδα του ραδιενεργού ύδατος στους αντιδραστήρες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα έχουν αυξηθεί σημαντικά και τα επίπεδα του ραδιενεργού καισίου και του ραδιενεργού ιωδίου έχουν πολλαπλασιαστεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα.

Τα επίπεδα του ραδιενεργού καισίου-134 και 137 έχουν αυξηθεί περίπου 250 φορές, ενώ του ιωδίου-131, 12 φορές σε σχέση με αυτά προ μηνός, σύμφωνα με τις μετρήσεις της διαχειρίστριας εταιρείας.

Τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό έχουν εμποδίσει τους τεχνικούς των συνεργείων να επιδιορθώσουν τη βλάβη στο χαλασμένο σύστημα ψύξης των αντιδραστήρων, στο κατεστραμμένο από το σεισμό και το τσουνάμι πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που από τις 11 Μαρτίου έχει διαρροή ραδιενέργειας.

Η διαχειρίστρια εταιρεία ανακοίνωσε ότι η στάθμη του ύδατος στον αντιδραστήρα 3 έφθασε τα 99 εκατοστά από την επιφάνεια ξεπερνώντας το όριο στο οποίο η εταιρεία σκόπευε να επιχειρήσει την απάντληση και τη μεταφορά του ραδιενεργού ύδατος.

Το επίπεδο του νερού στη βάση της εγκατάστασης του πυρήνα του αντιδραστήρα 3 σύμφωνα με την εταιρεία, επίσης αυξήθηκε στα 10 εκατοστά κατά το τελευταίο τριήμερο. Ταυτόχρονα μια μέτρηση στον αντιδραστήρα 4 κατέδειξε αύξηση της περιεκτικότητας σε ραδιενεργές ουσίες στο νερό της βάσης του πυρήνα γεγονός που γεννά τις υποψίες των υπευθύνων ότι σημειώνεται διαρροή από τον αντιδραστήρα 3 στον 4, καθώς μάλιστα τα δύο τσιμεντένια σιλό που φιλοξενούνται οι πυρήνες των δύο αντιδραστήρων επικοινωνούν.

Ηδη πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά νερού με υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας από τον αντιδραστήρα 2 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Και όλα αυτά ενώ σε λίγες ημέρες θα συμπληρωθούν 2 μήνες από τη  καταστροφή και ενώ σήμερα συμπληρώνονται 25 χρόνια από το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας επιζών του Τσέρνομπιλ, μιλά για τη Φουκουσίμα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε