Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μασσαλία: Έπεσε σε στάση λεωφορείου και σκότωσε μια γυναίκα – Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Μασσαλία: Έπεσε σε στάση λεωφορείου και σκότωσε μια γυναίκα – Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Δεν φαίνεται να ήταν τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό στη Μασσαλία, που στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα 40 ετών.

Η είδηση πως ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε στάσεις λεωφορείου, σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας μόλις λίγα 24ωρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καταλωνία, “πάγωσε το αίμα”.

Όμως όλα δείχνουν πως δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα περιστατικό που έγινε εξαιτίας των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δράστης. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε πάνω στις στάσεις των λεωφορείων σκότωσε μια γυναίκα και τραυμάτισε άλλον έναν άνθρωπο.

Ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί. Είναι ηλικίας περίπου 35 ετών και δεν κατάγεται από τη Μασσαλία. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης ήταν γνωστός τις αρχές αλλά όχι για σχέση με την τρομοκρατία.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιτρέπει να χαρακτηρισθεί αυτή η ενέργεια τρομοκρατική. Προσανατολιζόμαστε μάλλον προς την υπόθεση ο ύποπτος να είχε ψυχιατρικά προβλήματα», δήλωσε εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Όλα έγιναν το πρωί της Δευτέρας (21.08.2107) ανάμεσα στις 9.30 και τις 10.30 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές.

Ένα ημιφορτηγό Renault Master έπεσε πάνω σε ένα πρώτο υπόστεγο στάσης λεωφορείου στο 13ο διαμέρισμα της πόλης με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί σοβαρά. Στη συνέχεια έπεσε πάνω σε άλλο υπόστεγο στο 11ο διαμέρισμα, τραυματίζοντας ακόμη έναν άνθρωπο.

Ο Ζιλιέν Ραβιέρ, δήμαρχος του 11ου και 12ου διαμερίσματος, διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV πως νεκρή είναι μία γυναίκα περίπου 40 ετών που περίμενε μόνη της στη στάση του λεωφορείου.

Μερικά λεπτά αργότερα το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία στο Παλιό Λιμάνι, στο κέντρο της πόλης, και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού.

Η περιοχή του Παλιού Λιμανιού αποκλείστηκε πλήρως και επιτόπου βρέθηκαν πολλοί αστυνομικοί, καθώς και πυροσβέστες και στρατιώτες.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις