Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ματαίωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στην Αργεντινή

Ματαίωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στην Αργεντινή

Δεν πάει στην Αργεντινή ο τούρκος πρωθυπουργός ώς ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακύρωση της τελετής των αποκαλυπτηρίων μιας προτομής του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Μετά την επίσημη επίσκεψή του στη Βραζιλία, ο τούρκος πρωθυπουργός αναμενόταν στην Αργεντινή όπου επρόκειτο να έχει συνομιλίες με την πρόεδρο Κριστίνα Κίρτσνερ. 

Όμως αποφάσισε να ματαιώσει την επίσκεψή του, αντιδρώντας στην ακύρωση της τελετής των αποκαλυπτηρίων στο Μπουένος Άιρες μιας προτομής του Μουσταφά Κεμάλ έπειτα από “παρέμβαση αρμενικών κύκλων εχθρικών προς την Τουρκία”, εξηγεί το υπουργείο στην αναίόινωσή του. 

Η Κίρτσνερ τηλεφώνησε στον Ερντογάν για να του εξηγήσει ότι,βάσει της αργεντινής νομοθεσίας, η κυβέρνησή της δεν είναι σε θέση να επανεξετάσει απόφαση των δημοτικών αρχών του Μπουένος Άιρες.

 Ο τούρκος πρωθυπουργός θεώρησε “αυτή τη συμπεριφορά απαράδεκτη, όποιος κι αν είναι ο λόγος, και ματαίωσε την επίσκεψη”, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών.

Σημειώνεται πως η Αργεντινή είναι μεταξύ των χωρών που έχουν αναγνωρίσει ως γενοκτονία τις σφαγές των Αρμενίων, το 1915, από τον τουρκικό στρατό. 

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε