Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ματαιώθηκε τελευταία στιγμή το ταξίδι Μέρκελ στην Ρώμη!

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ ακύρωσε την επίσκεψή της στη Ρώμη και θα κάνει ανακοίνωση στις 11.30 (τοπική ώρα) , λίγη ώρα μετά την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ.

Η γερμανική αντιπολίτευση καλεί τον Κρίστιαν Βουλφ να παραιτηθεί μετά το αίτημα των δικαστικών αρχών προς το γερμανικό κοινοβούλιο για άρση της ασυλίας του, ώστε να διερευνηθεί σειρά από κατηγορίες εναντίον του για αποδοχή αθέμιτων προνομίων.

Το ότι η αναβολή της επίσκεψης οφείλεται σε εσωτερικά θέμα της Γερμανίας επιβεβαίωσε και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντο. «Η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου ‘Αγγελα Μέρκελ, ακυρώθηκε για εσωτερικούς λόγους», είπε.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι επρόκειτο να έχει σήμερα στη Ρώμη συνομιλίες με την καγκελάριο της Γερμανίας με θέμα την ελληνική οικονομική κρίση, μεταξύ άλλων. Θα ακολουθούσε κοινή συνέντευξη Τύπου και συνάντηση με τον πρόεδρο τη Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Μόντι δήλωσε πρόσφατα ότι η Μέρκελ και ο ίδιος θα είχαν εις βάθος συζήτηση για θέματα στα οποία περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Ο Μάριο Μόντι επέκρινε τον περασμένο μήνα τις πρότασεις του Βερολίνου να τεθεί υπό έλεγχο ο προϋπολογισμός της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτείται σήμερα ο Πρόεδρος της Γερμανίας;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε