Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαθητής βρήκε βόμβα έτοιμη να εκραγεί!

ΦΩΤΟ REUTERS

Ένας μικρός μαθητής σε πρωτοβάθμιο σχολείο της Βόρειας Ιρλανδίας ήταν εκείνος που απέτρεψε έκρηξη βόμβας!

Η αυτοσχέδια βόμβα, που ήταν έτοιμη να εκραγεί, βρέθηκε από οκτάχρονο μαθητή σε καθολικό σχολείο του Αντριμ. Ο μικρός δεν κατάλαβε τι είχε βρει και μάλιστα περιχαρής φώναζε στους συμμαθητές του να τρέξουν να δουν τι βρήκε! «Ελάτε να δείτε, βρήκα ένα χρυσαφί σωλήνα», έλεγε σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Την ανακάλυψη ακολούθησε η εκκένωση του σχολείου. Η αστυνομία εικάζει ότι πιθανώς μαχητές κατά της ειρηνευτικής διαδικασίας τοποθέτησαν την βόμβα που ευτυχώς δεν εξερράγη.

«Ήταν πολύ μεγάλη τύχη που η αυτοσχέδια βόμβα δεν εξερράγη τη στιγμή που το σχολείο λειτουργούσε και ήταν γεμάτο μαθητές», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας που πρόσθεσε ότι και ένα άλλο σχολείο στην περιοχή εκκενώθηκε, όταν οι αρχές εξέπεμψαν το σήμα κινδύνου. Ο εκπρόσωπος δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για το δεύτερο σχολείο.

Βουλευτής της χώρας κατάγγειλε ότι πριν από τρεις εβδομάδες βρέθηκαν τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά σε ένα σπίτι στην πόλη Αντριμ και η αστυνομία θεωρεί ότι όλες οι περιπτώσεις είναι έργο των πιστών προτεσταντών που αντιτίθενται στην ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Ιρλανδία μαστίζεται εδώ και 30 χρόνια από βίαια επεισόδια μεταξύ των Προτεσταντών και των Καθολικών με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα πάνω από 3.500 άνθρωποι, ενώ τα επεισόδια συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, παρά την ειρηνευτική συμφωνία του 1998.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε