Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαχητικά αεροσκάφη στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μαχητικά αεροσκάφη στο Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι ειρηνιστές κατηγορούν το υπουργείο Αμύνης πως καλλιεργεί ένα κλίμα φόβου.

Μαχητικά αεροσκάφη έφθασαν σήμερα σε αεροπορική βάση στο βορειοδυτικό Λονδίνο και θα σταθμεύσουν για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά την έναρξη της εβδομάδας στρατιωτικών γυμνασίων προκειμένου να ελεγχθεί η ετοιμότητα και η ασφάλεια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο.

Με κωδική ονομασία «Ολυμπιακός Φύλακας» (Olympic Guardian) και με τη συμμετοχή της αεροπορίας, του στρατού και του ναυτικού, τα γυμνάσια αποβλέπουν στο να διαβεβαιώσουν τους Βρετανούς και τους ξένους επισκέπτες πως γίνεται το ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να είναι εγγυημένη η ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Οι επικεφαλής του στρατού επιμένουν ότι τα εκπαιδευτικά γυμνάσια που θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως τις 10 Μαΐου είναι άκρως απαραίτητα προληπτικά μέτρα στα πλαίσια της μεγαλύτερης επιχείρησης για τη διατήρηση της εθνικής ασφάλειας που έχει πραγματοποιηθεί στη Βρετανία εν καιρώ ειρήνης.

Μαχητικά αεροσκάφη Typhoon, που θα σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Νόρθολτ, στο βορειοδυτικό Λονδίνο, θα ίπτανται πάνω από το Λονδίνο και οι κυβερνήτες τους θα δοκιμάσουν στην πράξη τις διαδικασίες αναχαίτισης κάθε αεροσκάφους, το οποίο θα τολμήσει να παραβιάσει την απαγορευμένη περιοχή, σε μία περίμετρο γύρω από το σημείο τέλεσης των Αγώνων.

Το μεγαλύτερο ελικοπτεροφόρο της Βρετανίας HMS Ocean θα περιπολεί στον Τάμεση, ενώ το πολεμικό HMS Bulwark θα βρίσκεται έξω από το Γουέιμαουθ, στις νότιες ακτές, όπου θα τελεστούν τα αγωνίσματα ιστιοπλοΐας. Στον στόλο των Typhoon θα προστεθούν αεροσκάφη Puma, ελικόπτερα Lynx, τα οποία θα μεταφέρουν ελεύθερους σκοπευτές και αναγνωριστικά αεροσκάφη.

Μολαταύτα, ορισμένοι έχουν στηλιτεύσει την σπουδή για την ασφάλεια, που περιλαμβάνει και ένα σχέδιο για την ανάπτυξη πυραύλων εδάφους/αέρος σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο, στο Ανατολικό Λονδίνο, χαρακτηρίζοντάς τη «Ολυμπιακή Τρέλλα».

«Πάλι υπήρξε μία υπερβολική αντίδραση, η οποία θα θέσει τους καθημερινούς ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ ότι μία απίθανη εξωτερική επίθεση», τονίζεται σε επιστολή που δημοσιεύεται στην προοδευτικής απόκλισης εφημερίδα Γκάρντιαν.

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε ανυποληψία τους Αγώνες στους κόλπους των κατοίκων του Λονδίνου, οι οποίοι ήδη παραπονούνται για το αλμυρό κόστος των 9,3 δισ. λιρών και την αναταραχή που έχει προκαλέσει στη ζωή των πολιτών, ιδίως όσων χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αμφιβάλλουν ότι το δίκτυο μεταφορών θα είναι ικανό να ανταποκριθεί και να εξυπηρετήσει τους επιπλέον επιβάτες, οι οποίοι θα συρρεύσουν στο Λονδίνο για τους Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν στις 27 Ιουλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε