Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μαζικές απολύσεις στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων

Μαζικές απολύσεις στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων

Επιστολές απόλυσης σε 25 δημοσιογράφους και υπαλλήλους άρχισε να στέλνει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων καθώς αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Στο EFE εργάζονται περίπου 1.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 650 είναι δημοσιογράφοι. Την καταγγελία περί απολύσεων έκαναν συνδικαλιστές, η πλευρά του πρακτορείου το επιβεβαίωσε, αλλά δεν αποκάλυψε τον αριθμό των ανθρώπων που αφορούν.

Οι προβλεπόμενες απολύσεις οφείλονται σε οικονομικά κίνητρα και στην άρνηση των συνδικάτων να αποδεχθούν μια μέση μείωση των μισθών της τάξης του 4,5%, την οποία πρότεινε η διεύθυνση για να αντιμετωπιστεί η κρίση, σε αντάλλαγμα για μια εγγύηση της απασχόλησης για περίοδο τριών ετών.

Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο έχει μεγάλη παρουσία στη Λατινική Αμερική, επηρεάστηκε από την κρίση στα μέσα ενημέρωσης και σημείωσε το 2009 καθαρή ζημιά 1,6 εκατομμυρίου ευρώ.

Το EFE προέβλεψε μια πολύ δύσκολη χρονιά για το 2010 και ανακοίνωσε ότι θέλει να μειώσει τις δαπάνες του, κυρίως όσον αφορά τους μισθούς οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 70% των εξόδων του.

Εκτός από τη μείωση των εσόδων του από τα μέσα ενημέρωσης, το EFE υπέστη το 2010 μείωση άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ της συνεισφοράς του ισπανικού κράτους, η οποία αντιπροσωπεύει το 40% του συνολικού του τζίρου, ο οποίος ανήλθε σε περίπου 100 εκατομμύρια το 2009.

Οι εργαζόμενοι στο EFE πραγματοποίησαν διήμερη απεργία στα τέλη Απριλίου αντιτιθέμενοι στη μείωση των μισθών τους την οποία πρότεινε η διεύθυνση για το 2010, το 2011 και το 2012.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε