Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαζικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν με 24 νεκρούς

Μαζικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν με 24 νεκρούς

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν σε τέσσερις επιθέσεις με βόμβες και πυροβόλα όπλα στο νότιο Αφγανιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Ένοπλοι εξαπέλυσαν επιθέσεις σε τρεις τοποθεσίες στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μάχες που διήρκεσαν δύο ώρες.

“Δεκατέσσερις από τους επιτιθέμενους, ορισμένοι φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά, σκοτώθηκαν στις σημερινές μάχες με τις αφγανικές δυνάμεις”, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κανταχάρ Τοργιαλάι Ουίσα σε συνέντευξη Τύπου.

Στην πρώτη επίθεση, τρεις δράστες πυροδότησαν εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε μια μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι ίδιοι και δύο παιδιά. Μερικά λεπτά αργότερα, άλλοι επιτέθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Κανταχάρ και μια ιδιωτική τράπεζα.

Ο Ουίσα είπε ότι τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 24 άνθρωποι ακόμη, ανάμεσά τους 18 αστυνομικοί, τραυματίστηκαν.

Η αντιμετώπιση των επιθέσεων έγινε από τις αφγανικές δυνάμεις χωρίς βοήθεια των ξένων δυνάμεων, είπε ένας άλλος αξιωματούχος.

Μετά τις ανταλλαγές πυρών, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στην είσοδο του αρχηγείου της αστυνομίας στην Κανταχάρ. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Στη γειτονική επαρχία Χελμάντ, τρεις πολίτες και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας τη νύχτα χθες Κυριακή, δήλωσε ο Νταβούντ Αχμάντι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη.

Την ευθύνη και για αυτή την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι υποστήριξαν πως είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε