Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Με επιτυχία εγχειρίστηκε ο Ούγκο Τσάβες

Με επιτυχία εγχειρίστηκε ο Ούγκο Τσάβες

Επιτυχής χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου στην Κούβα, η λεπτή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, μετά την επανεμφάνιση καρκίνου.

Η εγχείρηση είχε διάρκεια περισσότερες από έξι ώρες και οι γιατροί τη χαρακτήρισαν ιδιαίτερα περίπλοκη, αλλά απόλυτα επιτυχής.

Θα χρειαστούν πολλές ημέρες έως ότου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας αναρρώσει.

Ήταν η τέταρτη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο πρόεδρος τη Βενεζουέλας από τον Ιούνιο του 2011.

Κοντά στον Τσάβες, στο νοσοκομείο της Αβάνα, βρίσκονται τα παιδιά και τα εγγόνια του αλλά και πολιτικοί του σύμμαχοι, όπως ο πρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης Ντιοσντάντο Κάμπεγιο αλλά και ο υπουργός Πετρελαίου, Ραφαέλ Ραμίρες.

Στο Καράκας, ο αντιπρόεδρος της χώρας, Νικολας Μαντούρο, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ενημέρωσε τους πολίτες για την επέμβαση του Τσάβες. Χιλιάδες υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας για να προσευχηθούν.

Το γεγονός πως ο ίδιος ο Τσάβες, για πρώτη φορά, μίλησε για διαδοχή και έχρισε εκλεκτό του τον Μαντούρο, προκαλεί ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας. Άλλωστε ο ίδιος ο Τσάβες, στην τελευταία του ομιλία πριν την επέμβαση αναγνώρισε πως «υπάρχουν κίνδυνοι, γιατί να το αρνηθούμε;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίσιμες ώρες για τον Τσάβες

Στην Κούβα ο Ούγκο Τσάβες για νέα επέμβαση

Ξανά στο χειρουργείο ο Τσάβες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε