Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Με μπούρκα και πάθος στο pop – idol

Η Χισά Χιλάλ ενώ ερμηνεύει τα ποιήματα της
Η Χισά Χιλάλ ενώ ερμηνεύει τα ποιήματα της
Μια νοικοκυρά και μητέρα τεσσάρων παιδιών από τη Σαουδική Αραβία έχει κατορθώσει να συναρπάσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή με τα «ριζοσπαστικά» ποιήματα και την παρρησία της

 

Δεν θυμίζει σε τίποτα τους ποπ αστέρες της Δύσης, ούτε στις ξέφρενες κινήσεις, ούτε στα γεμάτα ερωτικά υπονοούμενα λόγια, ούτε στις εξαιρετικά αποκαλυπτικές ενδυματολογικές επιλογές.
 
Το εν λόγω γεγονός, ωστόσο, δεν την εμποδίζει από το να είναι φαβορί για την θέση του νικητή στο τηλεοπτικό σόου «Million’s Poet» (την αραβική εκδοχή του δυτικού «Pop Idol») το οποίο προβάλλεται από το δορυφορικό κανάλι του Αμπού Ντάμπι.
 
Καλωσορίστε την Χισά Χιλάλ, μια νοικοκυρά και μητέρα τεσσάρων παιδιών από τη Σαουδική Αραβία η οποία έχει κατορθώσει να συναρπάσει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή με τα «ριζοσπαστικά» ποιήματα και την παρρησία της. 
 

Τι κι αν στην όψη φαντάζει υπερσυντηρητική (έτσι όπως είναι καλυμμένη με το νικάμπ, δεν φαίνονται καλά-καλά ούτε τα μάτια της), αντιθέτως στα λόγια αποδεικνύεται τολμηρή καθώς δεν διστάζει να επικρίνει τα κακώς κείμενα της μουσουλμανικής κοινωνίας (τον φονταμενταλισμό, τη λογοκρισία του Τύπου, την καταπίεση των γυναικών), γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να γίνει δέκτης απειλών κατά της ζωής της.
 
Ωστόσο, η ίδια όχι μόνο δεν φοβάται αλλά δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να λέει «σημαντικά πράγματα». Να σημειωθεί πως ο τελικός του «Million’s Poet» είναι στις 7 Απριλίου και το έπαθλο ανέρχεται σε 1,3 εκατ. δολ.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε