Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Με νόμο θα απαγορεύσει ο Μπερκουσκόνι τις εισαγγελικές εντολές για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Ο Καβαλιέρε ετοιμάζει μέτρα για τον περιορισμό των εισαγγελικών εντολών για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Διαδήλωση με αίτημα την παραίτησή του απο το “μωβ κίνημα”.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε συνάντηση υποστηρικτών του, είπε οτι η κυβέρνησή του πρόκειται να προωθήσει άμεσα νόμο που θα περιορίζει την δυνατότητα των εισαγγελέων να δίνουν εντολές για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

“Νομίζω ότι όλοι σας, σηκώνοντας το τηλέφωνο πρέπει να έχετε την αίσθηση ότι σας παρακολουθούν. Ουδείς έχει την βεβαιότητα ότι τα όσα λέει και διηγείται στην προσωπική του ζωή είναι ασφαλή και δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, με ξεκάθαρη παραβίαση της προσωπικής ζωής. Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να τελειώσει”, πρόσθεσε ο “Καβαλιέρε”.

Οπως είπε επίσης, με το νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, οι εισαγγελικές παρακολουθήσεις του σταθερού και κινητού τηλεφώνου θα επιτρέπονται μόνο για αδικήματα που συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία, την παιδεραστία, τις ανθρωποκτονίες και το οργανωμένο έγκλημα.

Οι σχολιαστές τονίζουν ότι το μέτρο αυτό συνδέεται άμεσα με το σκάνδαλο “Ρούμπι Γκέϊτ”, από την στιγμή που οι δικαστικοί του Μιλάνου, από την αρχή του 2010, είχαν διατάξει την παρακολούθηση των τηλεφώνων αρκετών καλλονών, φίλων και συνεργατών του Ιταλού πρωθυπουργού.

Διαδήλωσαν με σύνθημα “παραίτηση αμέσως”

Το λεγόμενο “μωβ κίνημα” που δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο με αίτημα την παραίτηση του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, διαδήλωσε έξω από την βίλα του Άρκορε, με πανό και κύριο σύνθημα “Παραίτηση αμέσως” ενω δεν έλειψαν και μικροεντάσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, από τη μεριά του, δήλωσε και πάλι βέβαιος ότι θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετή θητεία του, ενώ στενοί του συνεργάτες άφησαν να διαρρεύσει ότι σκοπεύει να μετονομάσει το κόμμα του “Λαός της Ελευθερίας”, σε “Φόρτσα Ιτάλια”. Μια επιστροφή, δηλαδή, στην ονομασία που είχε επιλέξει κατά την κάθοδό του στην πολιτική αρένα, το 1994.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε