Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Με πολλές σφαίρες στο κεφάλι δολοφονήθηκαν οι τρεις ακτιβίστριες

Με πολλές σφαίρες στο κεφάλι δολοφονήθηκαν οι τρεις ακτιβίστριες

Οι τρεις ακτιβίστριες κουρδικής καταγωγής είχαν δολοφονηθεί η καθεμιά τους με πολλές σφαίρες στο κεφάλι, αποκάλυψαν σήμερα δικαστικές πηγές.

Η νεκροψία-νεκροτομή των σορών έδειξε πως η μία από αυτές είχε δεχθεί τέσσερις σφαίρες στο κεφάλι. Οι δύο άλλες έφεραν από τρεις σφαίρες επίσης στο κεφάλι, προσθέτει η ίδια πηγή.

Οι διαπιστώσεις της νεκροψίας επιβεβαιώνουν την υπόθεση της εκτέλεσης, που είχε διατυπωθεί από την αστυνομία αμέσως μετά τον εντοπισμό των σορών των γυναικών στο «Κέντρο Πληροφόρησης για το Κουρδιστάν» στο Παρίσι.

Σύμφωνα με άλλες αστυνομικές πηγές, οι σφαίρες είχαν διαμέτρημα 7,65 χιλιοστών. Αυτού του είδους το διαμέτρημα έχουν σφαίρες που χρησιμοποιούνται σε αυτόματα πιστόλια, όπως το γερμανικής κατασκευής προπολεμικό Walther PPK.

Οι δολοφονίες αυτές συμπίπτουν με την επίτευξη μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας μεταξύ της Άγκυρας και του Οτζαλάν για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για την συγκεκριμένη δολοφονία, υπογραμμίζει ένας ειδικός για το Κουρδικό στη Γαλλία: είναι πιθανόν να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εσωτερικό του ΡΚΚ η οποία σχετίζεται με την διαπραγμάτευση με την Άγκυρα, ενέργεια τουρκικών ακροδεξιών ομάδων, όπως οι Γκρίζοι Λύκοι, ή ακόμη και εγκληματική ενέργεια.

Το ΡΚΚ έχει απασχολήσει συχνά τη γαλλική αστυνομία, σχετικά με τις μεθόδους χρηματοδότησής του, που περιλαμβάνουν και τον εκβιασμό, και 21 υποθέσεις συνεχίζουν να τελούν υπό διερεύνηση.

Διαβάστε
Ερντογάν: Φράξιες του PKK πίσω από τις δολοφονίες στο Παρίσι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε