Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Με το χαμόγελο στα… χείλη ο Μπερλουσκόνι στις Βρυξέλλες – Συμφωνία με τη Λέγκα

ΦΩΤΟ REUTERS

Επιστολή που θα περιέχει τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη ληφθεί, τα σημεία συναίνεσης και τις μελλοντικές προθέσεις του κομίζει σε Μέρκελ και Σαρκοζί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μπορεί ο «καβαλιέρε» να μην πέρασε τις αλλαγές που ήθελε για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αλλά τουλάχιστον πηγαίνει στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών με τη συναίνεση της Λέγκας του Βορρά.

«Βρήκαμε ένα δρόμο, τώρα όμως πρέπει να δούμε τι θα πει η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκας, Ουμπέρτο Μπόσι μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με τον Ιταλό πρωθυπουργό επί των αλλαγών που ζήτησαν οι Βρυξέλλες για να δοθεί ώθηση στην ιταλική οικονομία που απειλείται από την κρίση.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς αναλυτές, πρόκειται πιθανώς για ένα είδος συμβιβασμού που δε θίγει όμως το σύνολο της μεταρρύθμισης των συντάξεων. «Είμαστε ακόμη απαισιόδοξοι, διότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινδυνεύει σε ότι αφορά τις συντάξεις», πρόσθεσε ο Μπόσι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέχρι τη στιγμή που θα μπει στο αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες ο Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ είναι πλέον σαφές πως ο «καβαλιέρε» δεν πρόκειται να πάει στην ευρωπαϊκή σύνοδο με ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό διάταγμα για την ανάπτυξη. Απλά θα δώσει υποσχέσεις για το τι πρόκειται να κάνει. Μένει να φανεί αν θα πείσει τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού – Ο Σαρκοζί δε μπορεί να “νικήσει” τη Μέρκελ και ξεσπάει σε Κάμερον-Μπερλουσκόνι

Αδιέξοδο στην Ιταλία για τις μεταρρυθμίσεις – Λέγκα: «Δώσαμε…»

Φόβοι ότι η Ιταλία θα ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας – Πληροφορίες για είσοδό της στον Μηχανισμό Στήριξης

Πως ο Μπερλουσκόνι προκαλεί… αμηχανία σε Μέρκελ-Σαρκοζί (VIDEO)

Άρχισαν τα όργανα και για την Ιταλία – Αυστηρά μηνύματα προς Μπερλουσκόνι

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε