Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Με χρήματα του Δημοσίου πληρωνόταν το ενοίκιο πρώην υπουργού”

“Με χρήματα του Δημοσίου πληρωνόταν το ενοίκιο πρώην υπουργού”

Η αποκάλυψη της Κοριέρε ντελα Σέρα αφορά το πρώην στέλεχος της Λέγκας του Βορρά Ρομπέρτο Καλντερόλι.

“Με χρήματα του ιταλικού δημοσίου που θα έπρεπε να καλύψουν τις εκλογικές δαπάνες πληρωνόταν το ενοίκιο του πρώην υπουργού της Λέγκας του Βορρά Ρομπέρτο Καλντερόλι”, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.

Στην αποκάλυψη προέβη η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, η οποία αναφέρεται σε μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ρώμη και σε κατασχέσεις αποδεικτικών στοιχείων από μέρους των Καραμπινιέρων. Η έρευνα αφορά την χρήση της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων από μέρους της Λέγκας, μια υπόθεση που έχει ήδη προκαλέσει την παραίτηση του πρώην γραμματέα του κόμματος Ουμπέρτο Μπόσι και του γιου του Ρέντσο, ο οποίος είχε θέση περιφερειακού συμβούλου.

Ο Ρομπέρτο Καλντερόλι χρημάτισε υπουργός αρμόδιος για την απλούστευση των νόμων στην τελευταία κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το 2008 μέχρι το 2011. Σύμφωνα με την Κοριέρε το μίσθωμα του διαμερίσματός που είχε νοικιάσει στην περιοχή Τζανίκολο της ιταλικής πρωτεύουσας, το οποίο αντιστοιχούσε σε 2.200 ευρώ το μήνα, πληρωνόταν με μέρος της κρατικής χρηματοδότησης που προοριζόταν να καλύψει τις εκλογικές δαπάνες του κόμματος.

“Πρόκειται για επίθεση λάσπης. Με κατηγορούν ότι έκανα χρήση ενός σπιτιού που χρησιμοποιούσα και ως γραφείο, την στιγμή που ενισχύω κάθε μήνα την Λέγκα με 3.000 ευρώ και ως εθνικός συντονιστής του κόμματος δεν πήρα ποτέ ούτε μια δεκάρα” δήλωσε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Μπερλουσκόνι.

Στελέχη της Λέγκα κάνουν αναφορά, επίσης, σε αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες, ο πρώην επικεφαλής του κόμματος στην βουλή, Μάρκο Ρεγκουτσόνι, φέρεται να ξόδεψε ενενήντα χιλιάδες ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, με πιστωτική κάρτα του κόμματος. “Απαιτώ να μάθω πως στο διάτανο ξοδεύτηκαν τα χρήματα αυτά”, δηλώνει ο βουλευτής της Λέγκας Τζανλούκα Πίνι.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο πρώην ταμίας της πολιτικής αυτής δύναμης, Φραντσέσκο Μπελσίτο, είχε φτιάξει ειδικό “φάκελο”, με απόρρητες πληροφορίες, που αφορούσαν τον εσωτερικό του πολιτικό αντίπαλο και νυν “ισχυρό άνδρα” της Λέγκας Ρομπέρτο Μαρόνι.

Σειρά σχολιαστών υπογραμμίζει ότι “μέσα στην Λέγκα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας βίαιος, υπόγειος πόλεμος που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην διάλυση του κόμματος ή σε απόσχιση μεγάλου μέρος της ηγετικής του ομάδας”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε