Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μεγάλες καταστροφές από τον κυκλώνα Τόμας

Δορυφορική εικόνα του κυκλώνα...ΦΩΤΟ REUTERS
Δορυφορική εικόνα του κυκλώνα...ΦΩΤΟ REUTERS
Ένας ισχυρός κυκλώνας, κατηγορίας 4 έπληξε χθες βράδυ τα νησιά Φίτζι, καταστρέφοντας τουλάχιστον 50 κατοικίες και μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες ενώ οι αρχές χρειάστηκε να απομακρύνουν από τις εστίες τους περίπου 10.000 άτομα.

 

Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί μόνο ένας επιβεβαιωμένος θάνατος, μιας νεαρής γυναίκας που παρασύρθηκε από τα κύματα την Κυριακή, ενώ πλησίαζε ο κυκλώνας, στο νησί Βανούα Λέβου. Ωστόσο, ο Πατζιλιάι Ντομπούι, διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας καταστροφών, έκανε λόγο για “πολλά θύματα”, πληροφορία που παραμένει ανεπιβεβαίωτη. Υποστήριξε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων επειδή δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί η επικοινωνία με τα νησιά που χτυπήθηκαν από τον κυκλώνα.
 
Οι αρχές έχουν κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις βόρειες και ανατολικές επαρχίες της χώρας ενώ εκφράζονται ιδιαίτερα ανησυχίες για τα νησιά Σικομπία και Κελελέβου, με τα οποία δεν υπάρχει καμία επικοινωνία.
 
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία ο κυκλώνας Τόμας συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας 175 χιλιομέτρων και προκάλεσε κύματα ύψους 7,20 μέτρων. Ο ίδιος κυκλώνας είχε προκαλέσει νωρίτερα σημαντικές ζημιές στο νησί Φουτούνα, του αρχιπελάγους Ουόλις και Φουτούνα, στα βορειοανατολικά των νησιών Φίτζι.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε