Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Μεγάλες περικοπές στις Ιαπωνικές Αερογραμμές

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Νέες περικοπές στα δρομολόγια της προχωρεί η Japan Airlines…..

 

Η Japan Airlines Corp ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι περικόπτει τα δρομολόγια προς 45 ακόμη διεθνείς κι εγχώριους προορισμούς ώστε να επιτύχει την “άμεση αναζωογόνηση” της εταιρίας, η οποία βρίσκεται εν μέσω της διαδικασίας αναδιοργάνωσης της με κυβερνητική στήριξη.
 
Η JAL, που ανακοίνωσε ότι χρεοκόπησε υποβάλλοντας αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της την 19η Ιανουαρίου, διευκρίνισε πως σχεδιάζει να διακόψει τις πτήσεις προς 15 διεθνείς και 30 εγχώριους προορισμούς.
 
Οι διεθνείς πτήσεις που θα διακοπούν από 30ής Σεπτεμβρίου περιλαμβάνουν αυτές από το αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο προς το Σάου Πάουλου, το Άμστερνταμ καθώς και προς τη Ρώμη την 1η Οκτωβρίου.
 
Έτσι, οι αριθμοί των επιβατών που μεταφέρει η JAL σε διεθνείς κι εγχώριους προορισμούς θα μειωθούν κατά 40% και 30% αντίστοιχα, συγκρινόμενοι με εκείνους του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2009.
 
Η JAL, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία σε ολόκληρη την Ασία με βάσει τα έσοδά της, είχε μειώσει τα δρομολόγιά της ήδη πριν κηρύξει χρεοκοπία. Η χθεσινή ανακοίνωση αυξάνει το συνολικό αριθμό των προορισμών που έπαψε να εξυπηρετεί η εταιρία σε 28 διεθνείς και 50 εγχώριους.
 
Στελέχη της εταιρείας πάντως επισήμαναν ότι οι διεθνείς πτήσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια επιτυχούς αναδιοργάνωσης της.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε