Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μεγάλη διαδήλωση για απεργό πείνας

Χιλιάδες διαδήλωσαν σε Γάζα και Δυτική Όχθη υπέρ κρατούμενου που κάνει απεργία πείνας.

Τουλάχιστον 5.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη, εκφράζοντας την υποστήριξή τους προς τον ηγέτη της οργάνωσης Τζιχάντ, Χάντερ Αντνάν, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και 62 ημέρες, διαμαρτυρόμενος κατά της φυλάκισής του στο Ισραήλ.

“Είμαστε όλοι Χάντερ Αντνάν” φώναζε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, με τη συμμετοχή ακτιβιστών από όλα τα μεγάλα κόμματα, σε μία σπάνια επίδειξη παλαιστινιακής ενότητας.

Σύμφωνα με μάρτυρες, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη βόρεια πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

Ο 33χρονος Αντνάν αρνείται να φάει από τα μέσα Δεκεμβρίου, λίγο μετά τη σύλληψή του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Τελεί υπό “διοικητική κράτηση”, κάτι που σημαίνει ότι το Ισραήλ μπορεί να τον κρατά φυλακισμένο χωρίς να του απαγγείλει κατηγορίες ή να τον δικάσει.

“Όλοι συνεχίζουμε τον τζιχάντ και την αντίσταση. Θα ταξιδεύσουμε σε μία θάλασσα από αίμα και μαρτύρια μέχρι να φτάσουμε στην ακτή της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας” δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Τζιχάντ, Νάφεζ Αζάμ.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι αρκετοί άλλοι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας για να συμπαρασταθούν στον Αντνάν.

Διαβάστε

Χαροπαλεύει Παλαιστίνιος που κρατείται στο Ισραήλ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε