Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

«Μεγάλο δώρο αν οι ΗΠΑ σκοτώσουν και τον Καντάφι» – Το ΝΑΤΟ σταμάτησε τις επιδρομές στο λιμάνι της Μιζράτα!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Πολύ θα ήθελαν οι αντικαθεστωτικοί της Λιβύης να δουν τον Μουαμάρ Καντάφι να έχει την τύχη του Οσάμα Μπιν Λαντεν. Όχι μόνο το θέλουν, αλλά δε διστάζουν να το παραδεχτούν και δημόσια!

Τα… μαντάτα για το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα έκαναν το γύρο του κόσμου και φυσικά έφτασαν στη Λιβύη. Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου χαιρέτισε την εξέλιξη και δεν έκρυψε πως ενδεχόμενος θάνατος του Καντάφι από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «θα αποτελέσει ένα μεγάλο δώρο»!

«Θα είναι μεγάλο δώρο, εάν οι ΗΠΑ σκοτώσουν τον Καντάφι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αχμεντ Ομαρ Μπάνι.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, τώρα, οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι σταμάτησαν τον βομβαρδισμό του λιμανιού της Μιζράτα μετά τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ, αλλά το λιμάνι παραμένει κλειστό.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των αντικαθεστωτικών η Βορειοατλαντική Συμμαχία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας σε θέσεις των λιβυκών κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Ζιντάν, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί και κατέστρεψε τουλάχιστον 10 άρματα μάχης και οχήματα.

Στο μεταξύ, μετά τους βανδαλισμούς πρεσβειών ξένων κρατών, την Κυριακή, η Τουρκία αποφάσισε να απομακρύνει, προσωρινά τουλάχιστον, το προσωπικό της πρεσβείας της, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο πρεσβευτής και το προσωπικό της τουρκικής πρεσβείας βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τυνησία και είναι σώοι και αβλαβείς, υπογράμμισε ο Νταβούτογλου, διευκρινίζοντας ότι η πρεσβεία θα επαναλειτουργήσει μόλις η κατάσταση το επιτρέψει.

Ο ΟΗΕ απέσυρε επίσης το προσωπικό του από την Τρίπολη μετά την εισβολή διαδηλωτών σε κτίριο του Οργανισμού στη διάρκεια της νύκτας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε