Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μεγάλο σκάνδαλο στην Ιταλία! Διευθυντές ξόδεψαν σχεδόν 8 εκατομμύρια του Δημοσίου σε “ροζ” τηλέφωνα

Μεγάλο σκάνδαλο στην Ιταλία! Διευθυντές ξόδεψαν σχεδόν 8 εκατομμύρια του Δημοσίου σε “ροζ” τηλέφωνα
Φωτογραφία αρχείου

– Σάλος στην Ιταλία από το δημοσίευμα της εφημερίδας “La Repubblica”
– Διευθυντικά στελέχη χρησιμοποιούσαν τα κινητά που τους παρέχει το Δημόσιο για… πολύ προσωπική χρήση
– Εκτός από τα “ροζ” τηλέφωνα, παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικούς αγώνες και “κατέβαζαν” εφαρμογές για ζώδια και συνταγές μαγειρικής
– “Πρόκειται για παρεξήγηση”, δήλωσε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Πάολο Κόπολα

Μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, μετά το δημοσίευμα “φωτιά” της “La Repubblica”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, την τελευταία πενταετία σπαταλήθηκαν 7,7 εκατομμύρια ευρώ για… άκρως ιδιωτική χρήση των κινητών τηλεφώνων, που το ιταλικό δημόσιο παρέχει στα διευθυντικά του στελέχη.

Το ποσό δεν ξοδεύτηκε για επαφές υπηρεσιακού χαρακτήρα αλλά -όπως προέκυψε από κοινοβουλευτική έρευνα- για πολύ προσωπικές ανάγκες και “ενδιαφέροντα”, καθώς σε μεγάλο βαθμό συνδέονταν σε ιστοσελίδες και εφαρμογές πορνογραφικού περιεχομένου και “ροζ” τηλεφωνικών γραμμών.

Η εξεταστική επιτροπή ανέλυσε συνολικά 401.839 τηλέφωνα, από τα οποία προέκυψαν τα παρακάτω στοιχεία:
12.000 δημόσιοι υπάλληλοι είχαν ενεργοποιήσει μια συνδρομή ειδοποιήσεων για τη Serie A (σ.σ. πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου)
Σ
χεδόν 1.000 είχαν ενεργοποιήσει την υπηρεσία “SexyLand”

665 υπάλληλοι ήταν συνδρομητές στο “Porno Erasums”

564 υπάλληλοι ήταν συνδρομητές στο “Video Hard casalinghi”

Χρήματα του δημοσίου ξοδεύτηκαν για να διαβάσουν τα διευθυντικά στελέχη, μέσω του κινητού, ωροσκόπια, για συνεχή παρακολούθηση ποδοσφαιρικών ματς και σχετικών αποτελεσμάτων, αλλά και για το “κατέβασμα” συνταγών μαγειρικής.

Πρόκειται για παρεξήγηση. Νομίζω ότι οι περισσότερες από αυτές τις συνδρομές έχουν ενεργοποιηθεί κατά λάθος και είναι αποτέλεσμα τηλεφωνικών απατών”, δήλωσε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Πάολο Κόπολα.

Πηγή: Secolo d’ Italia

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις