Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μειώνει τους φόρους η Γερμανία ενόψει εκλογών

Μειώνει τους φόρους η Γερμανία ενόψει εκλογών

Σε μείωση των φόρων προσανατολίζεται η γερμανική κυβέρνηση, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών του 2013.

Η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας το 2013, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του φιλελεύθερου κόμματος FDP που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα μελετήσει επίσης το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012. Ωστόσο το ακριβές ύψος της μείωσης των φόρων δεν θα γίνει γνωστό πριν από το φθινόπωρο, ανέφερε η ίδια πηγή.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ, η βαυαρική Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) και το Φιλελεύθερο FDP, που κυβερνούν τη χώρα από το 2009, προτίθενται να ευνοήσουν τα μεσαία και τα χαμηλά εισόδηματα ενόψει και των βουλευτικών εκλογών οι οποίες προβλέπεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2013.

Η συζήτηση περί φοροελαφρύνσεων είχε ξεκινήσει εδώ και περίπου δέκα ημέρες όμως ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρούσε “μη ρεαλιστική” μια τέτοια πιθανότητα, υπενθυμίζοντας ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη δημοσιονομική σταθερότητα. Το περιοδικό Spiegel πάντως είχε αναφέρει πρόσφατα ότι η μείωση των φόρων θα φτάσει τα 7 δισ. ευρώ, δηλαδή 175 ευρώ κατ’ άτομο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε