Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών στη Χιλή

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Φεβρουαρίου η κυβέρνηση της Χιλής. 452 οι νεκροί και 96 οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία.

«Είκοσι ημέρες μετά το σεισμό, εξακολουθεί να είναι δύσκολο να μετρηθούν τα αποτελέσματά του», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ριντρίγκο Χιντζπέτερ. «Χθες (Πέμπτη) είχαμε τουλάχιστον 452 νεκρούς και 96 αγνοούμενους», πρόσθεσε.

Πέντε ημέρες μετά τον σεισμό, ο επίσημος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Μισέλ Μπατσελέτ, που αποχώρησε από την εξουσία στις 11 Μαρτίου, ανέφερε 802 νεκρούς. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μόνο μια λίστα των νεκρών που είχαν αναγνωριστεί επίσημα, αναφέροντας 497 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους ή νεκρούς που δεν έχουν αναγνωριστεί. 

Ο υπουργός Χιντζπέτερ, που ανακοίνωσε τον πρώτο επίσημο απολογισμό της νέας κυβέρνησης του Σεμπαστιάν Πινέρα, ανέβασε σε 800.000 τον αριθμό των αστέγων, που αρχικά είχαν υπολογιστεί σε περίπου δύο εκατομμύρια. Περίπου 200.000 σπίτια καταστράφηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργού, μικρότερος αριθμός από την εκτίμηση για μισό εκατομμύριο τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε