Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μεξικό: Ανέσυραν το τελευταίο θύμα του σεισμού!

σεισμός Μεξικό

Πέρασαν 17 ημέρες από την ημέρα που ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ συγκλόνισε το Μεξικό. Τα συνεργεία ανέσυραν, σχεδόν δυο εβδομάδες μετά, το τελευταίο θύμα από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στην Πόλη του Μεξικού.

Ο σεισμός της 19ης Σεπτεμβρίου στο Μεξικό άφησε πίσω 366 νεκρούς. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς έμεναν ή βρίσκονταν την ώρα του σεισμού στην Πόλη του Μεξικού.

Τις πρώτες μέρες, από το κτίριο απ’ όπου ανασύρθηκε το τελευταίο θύμα, είχαν βγει ζωντανοί 29 άνθρωποι.

«Με βάση τον κατάλογο που μας έδωσαν οι οικογένειες και οι μάρτυρες που εργάζονταν (σ.σ. στο κτίριο) (…), δεν περιμένουμε να βρούμε άλλα θύματα», δήλωσε ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα σε μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το τελευταίο θύμα ανασύρθηκε από ένα εξαώροφο κτίριο γραφείων, όπου συνολικά εντοπίστηκαν 49 πτώματα, στη συνοικία Ρόμα-Κοντέσα. Είναι μια από τις περιοχές που υπέστησαν βαρύ πλήγμα από τον σεισμό.

Είχαν στήσει σκηνές

Οικογένειες εργαζόμενων που αγνοούνταν στο κτίριο είχαν εγκατασταθεί σε σκηνές κοντά στα συντρίμμια. Απελπισμένοι από την ατέλειωτη αναμονή, συγγενείς είχαν απειλήσει ότι θα άρχιζαν εκείνοι έρευνες στα χαλάσματα.

Παρότι η μεγαλούπολη πλέον έχει επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, τουλάχιστον 1.800 κτίρια έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές και θα χρειαστεί είτε να γίνουν εργασίες για την αποκατάστασή τους, είτε να κατεδαφιστούν.

Τηλεφώνημα στον Τραμπ

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο τηλεφώνησε την Τετάρτη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη του για την «τραγωδία» στο Λας Βέγκας και τις ζημιές που προκάλεσε στην αμερικανική επικράτεια ο κυκλώνας Μαρία.

Ο Πένια Νιέτο ευχαρίστησε εξάλλου τον Τραμπ διότι οι ΗΠΑ έστειλαν μηχανικούς και σωστικά συνεργεία στο Μεξικό μετά τον καταστροφικό σεισμό της 19ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της μεξικανικής προεδρίας.

Το Μεξικό έστειλε προμήθειες και ηλεκτρολόγους για να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το Πουέρτο Ρίκο από τον κυκλώνα Μαρία, προστίθεται ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις