Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεξικό: Έξι σοροί με σημάδια βασανιστηρίων εντοπίστηκαν στο Ακαπούλκο

Έξι φιμωμένες σοροί, οι περισσότερες με σημάδια που καταδεικνύουν ότι υπέστησαν βασανιστήρια, βρέθηκαν χθες Παρασκευή σε επαρχιακή περιοχή κοντά στο τουριστικό θέρετρο Ακαπούλκο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η αστυνομία ανακάλυψε τις σορούς ανάμεσα στα χωριά Σάλτο και Σαν Ισίδρο Γκαγινέρο, ανέφερε το πολιτειακό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας. Έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς εξ επαφής.

Το Ακαπούλκο αποτελεί πεδίο μάχης ανάμεσα σε διάφορες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, ειδικά το καρτέλ υπό τον Έκτορ Μπελτράν Λέιβα και τη συμμορία της οποίας ηγείτο ο Έντγκαρ Βαλντές Βιγιαρεάλ, γνωστός και ως “Μπάρμπι”, που συνελήφθη τον Αύγουστο.

Στις αρχές Οκτωβρίου ένοπλοι απήγαγαν 20 άτομα από την δυτική πολιτεία Μιτσοακάν· αγνοούνται ως σήμερα. Οι περισσότεροι ήταν μηχανικοί που έκαναν διακοπές στο Ακαπούλκο. Δεν είχαν καμιά σχέση με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, σύμφωνα με τις μαρτυρίες μελών των οικογενειών τους, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι ουδείς εξ αυτών είχε ποινικό μητρώο.

Μέχρι στιγμής εφέτος τουλάχιστον 8.000 πολίτες έχουν δολοφονηθεί σε επεισόδια βίας που αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα. Κατά επίσημα στοιχεία, από το 2006, όταν ο συντηρητικός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν ανέλαβε τα καθήκοντά του και κήρυξε τον εξελισσόμενο “πόλεμο” στα καρτέλ, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 28.300 Μεξικανοί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε