Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μεξικό: Νέα επίθεση σε κέντρο τοξικομανών, 9 νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ακόμη μια πολύνεκρη επίθεση σε κέντρο αποκατάστασης τοξικομανών συγκλονίζει το Μεξικό. Εννέα νεκροί και εννέα τραυματίες ο τραγικός απολογισμός.

Ένοπλος άνδρας εισέβαλε το βράδυ του Σαββάτου σε κέντρο αποτοξίνωσης στην πόλη Γκομέζ Παλάσιο, στην πολιτεία Ντουράνγκο του βόρειου Μεξικού. Άνοιξε πυρ και παρέσυρε στο θάνατο εννέα άτομα.

Όπως διευκρινίστηκε από την Εισαγγελία της περιοχής, μεταξύ των θυμάτων, που είναι όλοι άντρες, συγκαταλέγεται και ο ιδιοκτήτης του κέντρου, το οποίο περιέθαλπε περίπου 50 άτομα.

Τον τελευταίο καιρό στο Μεξικό έχουν πραγματοποιηθεί πολλές δολοφονικές επιδρομές σε κέντρα αποτοξίνωσης, με πιο πρόσφατη αυτή της 11ης Ιουνίου στην πολιτεία Τσιουάουα, όπου περίπου 30 ένοπλοι επιτέθηκαν και σκότωσαν 19 άτομα.

Ο πόλεμος μεταξύ των καρτέλ που μάχονται για τον έλεγχο της τοπικής αγοράς και της διακίνησης των ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ, την πρώτη χώρα παγκοσμίως σε κατανάλωση κοκαΐνης, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 23.000 ανθρώπους στο Μεξικό, από το 2006.

Όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, στα κέντρα αποτοξίνωσης βρίσκουν συχνά καταφύγιο μικρο-έμποροι, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα αποφύγουν τόσο την αστυνομία, όσο και τις αντίπαλες συμμορίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε