Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Μεξικό – Τραμπ: Αυτή τη φορά, δεν… “άργησε”

Μεξικό Τραμπ

Όταν πριν από μερικές μέρες ο σεισμός στο Μεξικό άφηνε πίσω του 98 νεκρούς, ο Ντόναλντ Τραμπ “ξεχνούσε” να συλλυπηθεί. Αυτή τη φορά, είναι διαφορετικά.

Μέσα από το λογαριασμό του στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στο Μεξικό. Ο σεισμός αφήνει πίσω του τουλάχιστον 150 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Βέβαια, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε μόνο στην Πόλη του Μεξικού. Ίσως γιατί εκεί κατέρρευσαν τα περισσότερα κτίρια. Ίσως κι από άγνοια. Δεν έχει τόση σημασία…

«Ο Θεός να ευλογεί τους ανθρώπους στην Πόλη του Μεξικού. Είμαστε μαζί σας και θα είμαστε εκεί για εσάς», έγραψε.

Ούτε αυτή τη φορά βέβαια επικοινώνησε με τον Μεξικανό ομόλογό του. Μια αναφορά στο twitter έκανε. Αλλά την προηγούμενη φορά, δεν είχε κάνει ούτε αυτό.

Ο… κακομαθημένος Τραμπ και το χαμένο σήμα

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε σημειωθεί κι άλλος ισχυρός σεισμός στο Μεξικό. 8,2 Ρίχτερ και 98 νεκροί ο απολογισμός. Τότε, ο Τραμπ είχε αφήσει να περάσουν μέρες πριν συλλυπηθεί τον Μεξικανό ομόλογό του Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Είχε αφήσει να περάσει μια εβδομάδα πριν “θυμηθεί” να μιλήσει με τον πρόεδρο του Μεξικού. Και ισχυρίστηκε ότι όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Πένια, το κινητό του Μεξικανού προέδρου δεν είχε… σήμα!

Χρειάστηκε να επικοινωνήσει μαζί του ο Πένια, για να τον συλλυπηθεί εκείνος για τους νεκρούς στις ΗΠΑ από τον κυκλώνα Ίρμα. Τότε, βρήκε την ευκαιρία ο Τραμπ να τον συλλυπηθεί για τα θύματα του σεισμού.

Παιχνίδια εντυπώσεων και εξουσίας πάνω στο θρήνο και το θάνατο…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις