Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

«Η Μέρκελ αντικατέστησε τους σφαγμένους Εβραίους με τους χειρότερους εχθρούς τους»

Γερμανία κυβέρνηση Μέρκελ

Σφοδρή επίθεση στην καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ από τον Γερμανό σχεδιαστή Karl Lagerfeld.

Ο Karl Lagerfeld κατηγόρησε την Άγκελα Μέρκελ πως αντικατέστησε εκατομμύρια Εβραίων που σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα με τους χειρότερους εχθρούς τους. Ο Karl Lagerfeld επέλεξε αυτόν τον τρόπο να αναφερθεί στην πολιτική της Άγκελα Μέρκελ να δεχτεί πρόσφυγες από περισσότερες μουσουλμανικές χώρες.

“Δεν μπορεί κάποιος, ακόμα και αν έχουν περάσει δεκαετίες, να σκοτώσει εκατομμύρια Εβραίους για να μπορείς εσύ να φέρεις εκατομμύρια από τους χειρότερους εχθρούς τους στη θέση τους”, σχολίασε ο Karl Lagerfeld στην εκπομπή “Salut les terriens!” στο κανάλι C8 της Γαλλίας το Σάββατο.

“Ξέρω κάποιον στη Γερμανία που πήρε ένα νέο Σύριο και μετά από τέσσερις μέρες είπε ότι το σπουδαιότερο πράγμα που εφευρέθηκε στη Γερμανία ήταν το Ολοκαύτωμα”. Τα σχόλια του διάσημου σχεδιαστή ήρθαν αφού υπήρξε προειδοποίηση πως θα πει κάτι “τρομακτικό” σχετικά με το “μεγάλο λάθος” της Άγκελα Μέρκελ να δεχτεί τόσους πολλούς πρόσφυγες στη χώρα.

Karl Lagerfeld

Βροχή οι καταγγελίες μετά τις δηλώσεις Karl Lagerfeld για Μέρκελ

Ο 84χρονος σχεδιαστής που γεννήθηκε στο Αμβούργο συνέχισε να κατηγορεί την Άγκελα Μέρκελ. Υποστήριξε ότι δέχτηκε τόσους πολλούς πρόσφυγες σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της.

“Η Άγκελα Μέρκελ είχε ήδη εκατομμύρια και εκατομμύρια πρόσφυγες που είναι ενοποιημένοι, εργάζονται και είναι όλα καλά. Δεν χρειαζόταν να δεχτεί άλλο ένα εκατομμύριο για να βελτιώσει την εικόνα της ως κακής μητριάς μετά την ελληνική κρίση”.

Τα σχόλια του Karl Lagerfeld προκάλεσαν αντιδράσεις, με εκατοντάδες καταγγελίες που πλέον εξετάζονται. Εκτιμάται ότι περίπου 1 εκατομμύριο μετανάστες μπήκαν στη Γερμανία από το 2015. Στη χειρότερη προσφυγική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Άγκελα Μέρκελ έχει βρεθεί στο στόχαστρο για την πολιτική της, με πολλούς να επικαλούνται αύξηση της εγκληματικότητας. Ωστόσο το κόμμα της CDU και το SCU συμφώνησαν να περιορίσουν τον αριθμό αιτούντων άσυλο σε 200.000 ετησίως.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις