Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μέρκελ: Αυτή είναι η αμαρτία της!

Μέρκελ
Φωτογραφία: Reuters

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, έκανε αυτό που… δεν συνηθίζει! Μίλησε για προσωπικής φύσης ζητήματα…

Η Μέρκελ, λοιπόν, κόρη ενός πάστορα, αποκάλυψε σήμερα μια «αμαρτία» των νεανικών της χρόνων: Κάπνισε ένα τσιγάρο και το απέκρυψε από τους γονείς της!

Η… αμαρτία της Μέρκελ

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NDR σχετικά με κάποια «νεανική της αμαρτία». Κι αυτό διότι ο βασικός της αντίπαλος, Μάρτιν Σουλτς, έκανε επίσης… αποκαλύψεις. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών είπε το εξής: Ότι είχε πετάξει απορρυπαντικό για τα ρούχα σε δημόσια πισίνα κατά τη διάρκεια μιας «τρελής νύχτας».

«Κάπνισα ένα τσιγάρο αρκετά νωρίς και δεν το είπα στους γονείς μου. Μια μικρή αμαρτία, θα έλεγα» απάντησε η Άγγελα Μέρκελ στο NDR.

Η 63χρονη πολιτικός στοχεύει σε μια τέταρτη θητεία στον θώκο της καγκελαρίου, στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Έπειτα από 12 χρόνια στην εξουσία, η Γερμανίδα καγκελάριος αυτοπροβάλλεται ως κάτι παραπάνω από τη “Mutti” (μητέρα) της Γερμανίας. Πραγματοποιεί εκστρατεία στο Διαδίκτυο με στόχο να έλθει σε επαφή με νεαρούς ψηφοφόρους ώστε να κερδίσει τη στήριξή τους.

Η Άγγελα Μέρκελ εμφανίστηκε στο YouTube και παρέστη στο μεγαλύτερο συνέδριο παιχνιδιών υπολογιστών της Ευρώπης. Επιχείρησε έτσι να κινητοποιήσει τους περίπου 3 εκατομμύρια νέους ψηφοφόρους για να ψηφίσουν το συντηρητικό κόμμα της.

Σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε τον Ιούνιο το ινστιτούτο Forsa το 57% των ερωτηθέντων ηλικίας 18-21 διατύπωσαν τη στήριξή τους στη Μέρκελ έναντι του 53% των Γερμανών πολιτών. Μόλις το 21% των νέων υποστήριξε τον Μάρτιν Σουλτς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις