Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μέρκελ: Δεν πάω στην Ουκρανία αν δεν αποφυλακιστεί η Τιμοσένκο

Μέρκελ: Δεν πάω στην Ουκρανία αν δεν αποφυλακιστεί η Τιμοσένκο

Σύμφωνα με το περιοδικό Σπίγκελ, η καγκελάριος της Γερμανίας ενδέχεται να ματαιώσει την επίσκεψή της στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2012, εάν δεν έχει αφεθεί ελεύθερη μέχρι τότε η πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γιούλια Τιμοσένκο.

“Αν η Τιμοσένκο δεν έχει αποφυλακιστεί μέχρι την έναρξη του Euro, τον Ιούνιο, οι Γερμανοί ποδοσφαιριστές πιθανότατα θα παίξουν χωρίς να έχουν την Μέρκελ στην εξέδρα”, αναφέρει το περιοδικό, που δεν κατονομάζει τις πηγές του.

Η Ουκρανία συνδιοργανώνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μαζί με τη γειτονική Πολωνία από τις 8 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου. Η Γερμανίδα καγκελάριος συνήθως παρακολουθεί τους σημαντικούς αγώνες που δίνει η γερμανική εθνική ομάδα.

Σύμφωνα με το Σπίγκελ, το παράδειγμα της Μέρκελ μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησής της. Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης που ρωτήθηκε για το θέμα αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Την περασμένη εβδομάδα πάντως ο πρόεδρος Γιοαχίμ Γκάουκ ματαίωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Γιάλτα της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απεργία πείνας άρχισε η Τιμοσένκο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε