Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μέρκελ: “Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο” για την αγορά ισπανικών κρατικών ομολόγων

Μέρκελ: “Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο” για την αγορά ισπανικών κρατικών ομολόγων

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε σήμερα ότι “δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο” για την αγορά ισπανικών κρατικών ομολόγων από τα ταμεία αρωγής της ζώνης του ευρώ (EFSF και MES), ενώ η Ισπανία βρίσκεται στο στόχαστρο των αγορών.

“Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που να γνωρίζω, αλλά υπάρχει η δυνατότητα αγοράς κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά”, δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό της Μαρκ Ρούτε.

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με την υπόθεση μιας επαναγοράς ομολόγων της χώρας, που βρίσκεται στο στόχαστρο των αγορών, από τα ταμεία αρωγής της ζώνης του ευρώ. Δήλωσε μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα για το θέμα αυτό.

Ερωτηθείς από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Λος Κάμπος στο Μεξικό, για την υπόθεση της χρησιμοποίησης του ευρωπαϊκού ταμείου έκτακτης ανάγκης για την εξαγορά ομολόγων ευάλωτων χωρών, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είχε δηλώσει ότι “μελετούμε” την ιδέα αυτή σε επίπεδο της ζώνης του ευρώ.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μόντι αυτό το σύστημα θα επιτρέψει να αγωνιστούμε κατά της μεγάλης αύξησης των επιτοκίων που πλήττουν τώρα την Ισπανία και την Ιταλία στην αγορά του χρέους.

Ο Μόντι θα μπορούσε να έχει την ευκαιρία να αναπτύξει αυτή την ιδέα με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας που θα συναντηθούν στη Ρώμη την Παρασκευή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε