Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μέρκελ: “Η κρίση υπάρχει – Ολάντ: “Η κρίση δεν υπάρχει”

Μέρκελ: “Η κρίση υπάρχει – Ολάντ: “Η κρίση δεν υπάρχει”

Εάν σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Μέρκελ και Ολάντ, τα σημάδια δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για το μέλλον της ευρωζώνης.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα, σε τηλεοπτική συνέντευξή της, ότι δεν θα μπορούσε να “άρει την επιφυλακή” όσον αφορά την κρίση στην ευρωζώνη.

“Δεν μπορώ να άρω ακόμη πλήρως την κατάσταση συναγερμού, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη” υπογράμμισε η Μέρκελ, απαντώντας εμμέσως στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι “έχουν αφήσει πίσω τους” την οικονομική κρίση.

Η καγκελάριος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.

“Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα έχει κατανοήσει ότι θα υπερασπιστούμε το ευρώ”, πρόσθεσε, μιλώντας από το Όσλο στο τηλεοπτικό κανάλι RTL. “Δεν νομίζω ότι έχουμε ανακτήσει ακόμη την ανταγωνιστικότητά μας, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν σε πολλές χώρες. Δεν νομίζω επίσης ότι έχουμε πετύχει τη συνεργασία που χρειαζόμαστε στο Γιούρογκρουπ αλλά είμαστε σε καλό δρόμο”, συνέχισε.

“Τα τελευταία δυόμισι χρόνια δείξαμε ότι θέλαμε να πετύχουμε αυτό το στόχο (σ.σ. της συνεργασίας) αλλά ακόμη είμαστε στα μισά της διαδικασίας”, κατέληξε.

Νωρίτερα ο Ολάντ είχε δηλώσει ότι “η κρίση της ευρωζώνης είναι πίσω μας” παραθέτοντας όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία για να ρυθμιστούν τα προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολ Ντε Γρου: Η λιτότητα που συνέστησαν οι βόρειοι της ευρωζώνης οδηγεί σε νέα ύφεση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε