Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μέρκελ: “Καταλάβετε το δράμα των Ελλήνων και Ισπανών ανέργων”

Μέρκελ: “Καταλάβετε το δράμα των Ελλήνων και Ισπανών ανέργων”
Κι άλλα… “δάκρυα” προς τους Έλληνες και τους Ισπανούς από την Άγκελα Μέρκελ λίγο πριν την επίσκεψη της στην Αθήνα.

Η γερμανίδα Καγκελάριος μίλησε το βράδυ σε συγκέντρωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών στο Ροστόκ.
 
Η Άγκελα Μέρκελ είπε πως καταλαβαίνει την δύσκολη κατάσταση που ζουν οι νέοι ειδικά άνεργοι στην Ελλάδα και στην Ισπανία και κάλεσε τους γερμανούς νέους να αναλογιστούν τι θα γινόταν αν ένας στους δύο Γερμανούς νέους ήταν επίσης άνεργος!
 
“Εάν διαφωνούμε στην Ευρώπη για την καλύτερη λύση, εάν κάθε μέρα έχουμε αναφορές για μέτρα λιτότητας και δομικές μεταρρυθμίσεις τότε δεν κάνουμε αυτή την συζήτηση για να εξοργίσουμε κάποιους. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι αν ένας στους δύο νέους στην Ισπανία είναι άνεργος, φανταστείτε το. Αν ένας στους δύο κάτω των 25 στη Γερμανία ήταν χωρίς δουλειά, απλώς φανταστείτε τι σημαίνει αυτό για τους Έλληνες. Δεν είναι εύκολο.”, είπε η κ.Μέρκελ
 
Η γερμανίδα Καγκελάριος είπε ακόμη ότι θεωρεί δεδομένο πως η τρόικα θα μας δώσει μια τίμια έκθεση σε ότι αφορά την Ελλάδα.
 
Κατά την ίδια ομιλία, η κυρία Μέρκελ επισήμανε ακόμη ότι βρίσκεται σε πολύ στενή επαφή με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το τι πρέπει ακόμη να γίνει, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί ακόμη να γνωρίζει ποια συμπεράσματα θα πρέπει να εξαχθούν από την έκθεση.
 
Η Καγκελάριος υπεραμύνθηκε πάντως της πολιτικής της για την αντιμετώπιση της κρίσης και της προσπάθειάς της να συνδεθεί η βοήθεια προς τις υπερχρεωμένες χώρες με αυστηρούς όρους.
 
«Πιστεύω στο ευρώ», τόνισε και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την στήριξη της στον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Γιενς Βάιντμαν.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σφραγίδα Μέρκελ στη συμφωνία με τους δανειστές

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Τρίτη από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Πολιτική λύση φέρνει την Τρίτη στις αποσκευές της η Μέρκελ – Τι θα πει στον πρωθυπουργό – Πως κλείστηκε το ραντεβού – Όλο το παρασκήνιο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε