Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μερκελ: Κυρώσεις σε όσους δεν τηρούν το Σύμφωνο Σταθερότητας

Μερκελ: Κυρώσεις σε όσους δεν τηρούν το Σύμφωνο Σταθερότητας

Η Γερμανίδα καγκελάριος ζητά την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στις χώρες, οι οποίες δε θα σέβονται στο μέλλον τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ.

“Σε τελική ανάλυση, θα είναι δυνατόν στο μέλλον να αρθεί τουλάχιστον προσωρινά το δικαίωμα ψήφου σε μια χώρα η οποία δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της όσον αφορά τη νομισματική πολιτική” ανέφερε η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild am Sonntag.  “Για τη Γερμανία, αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο” πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος. 

Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, αυτό το μήνα  θα πρέπει να συσταθεί μια ομάδα εργασίας σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών του Eurogroup προκειμένου να ασχοληθεί με τις απαραίτητες αλλαγές στην συνθήκη. 

“Αυτά περιλαμβάνουν ασφαλώς την επανεξέταση των κυρώσεων εναντίον εκείνων που παραβιάζουν τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας” πρόσθεσε η κ. Μέρκελ. 

“Πρέπει πραγματικά να πάρουμε το μάθημα μας από την τρέχουσα κρίση, έτσι ώστε το ευρώ να παραμείνει ένα ισχυρό και σταθερό νόμισμα” σημείωσε η καγκελάριος της Γερμανίας.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε