Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μέρκελ: Μπράβο στην Ελλάδα – Η λιτότητα, σας δίνει κίνητρο!

Μέρκελ: Μπράβο στην Ελλάδα – Η λιτότητα, σας δίνει κίνητρο!

Η λιτότητα επιβάλλεται για να μη χάσουμε το κίνητρό μας για… περικοπές είπε η Άνγκελα Μέρκελ, αλλά αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός.

Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία έχουν κάνει «μεγάλα βήματα προς τα εμπρός έστω και σε διαφορετικό βαθμό» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην «Muenchner Merkur».

Η καγκελάριος παραδέχεται πάντως ότι η Γερμανία, «ως εξαγωγική χώρα, έχει αποκομίσει τα περισσότερα οφέλη από το κοινό νόμισμα και ενεργεί για την προάσπιση των συμφερόντων της».

Η κ. Μέρκελ τονίζει ότι, «ακόμη και για ψυχολογικούς λόγους» είναι σημαντικό να μην αναλάβει η Γερμανία τα χρέη των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, καθώς «σε αυτή την περίπτωση θα έχαναν το κίνητρο να ακολουθήσουν την οδό των περικοπών».

Επισημαίνει δε ότι «παρά το γεγονός ότι η κρίση δεν έχει παρέλθει, είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι έχει αποτραπεί ο κίνδυνος συνολικής κατάρρευσης του ευρώ» και προσθέτει ότι το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ένα νόμισμα, είναι ένα πολιτικό σχέδιο το οποίο ενσωματώνει την πορεία σύγκλισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια ραδιοφωνία της βόρειας Γερμανίας, NDR Info, επισημαίνει ακόμη ότι «πρέπει κάθε χώρα πρώτα να κάνει το καθήκον της και μετά να αναμένει αλληλεγγύη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Αγρίεψε” η Μέρκελ με όσους παραβιάζουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Τι κρύβουν τα SMS στο κινητό της Μέρκελ

Τσίπρας: Δε θα έλεγα όχι σε συνάντηση με τη Μέρκελ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε