Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Μέρκελ: Θέλω την Ελλάδα στο ευρώ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Θύελλα αντιδράσεων και οργή έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Τόσο που «αναγκάστηκε» να πάρει θέση η καγκελαρία.

Η Άνγκελα Μέρκελ δε συμμερίζεται τις απόψεις του υπουργού της και επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, παίρνοντας (όπως και ο Γκίντο Βεστερβέλε νωρίτερα) σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις Φρίντριχ.

Ο Ζάιμπερτ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικώς με το κλίμα που επικρατεί στον κυβερνητικό συνασπισμό και περιορίστηκε να επαναλάβει ότι κατά την συνεδρίαση της Μπουντεσταγκ αναμένει έγκριση του πακέτου βοήθειας με ευρεία πλειοψηφία.

«Ουδείς ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι στην πορεία που επελέγη για την ελληνική κρίση. Αυτή η πορεία ωστόσο αξιολογήθηκε ως η καλύτερη», είπε.

«Δεν καταλαβαίνω τις εικοτολογίες περί εξόδου» είχε δηλώσει νωρίτερα στη Die Welt ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε.
«Αυτά που αποτέλεσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και συμφωνήθηκαν θα πρέπει να τηρηθούν και μάλιστα και από τις δύο πλευρές», είπε και πρόσθεσε ότι το πακέτο βοήθειας θα μπορέσει να συμβάλει στη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μόνο όταν δεν ακυρώνεται με αρνητικές δηλώσεις.

Η αποδοκιμασία της καγκελαρίας (και όχι μόνο) φαίνεται πως ανάγκασε τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών σε αναδίπλωση. Από το υπουργείο του έγινε γνωστό ότι έκανε τις δηλώσεις για την Ελλάδα με την ιδιότητα του στελέχους των Χριστιανοκοινωνιστών και όχι ως ομοσπονδιακός υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BILD: Δισεκατομμύρια για τους Έλληνες – STOP!

Μπαρόζο καλεί Παπαδήμο – Θα συναντηθούν την Τετάρτη

 

Η Ελλάδα “δοκιμάζει” την κυβέρνηση Μέρκελ – Στις 18:00 η κρίσιμη ψηφοφορία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε