Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Μέρκελ: Της αρέσουν οι ξανθοί αλλά μόνο με ψυγείο θα μπορούσε να έχει σχέση

Ή ο νυν ή ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας πρέπει να βάψει τα μαλλιά του ξανθά αν θέλουμε να δούμε προκοπή, είπε χαριτολογώντας συνάδελφος όταν ξεφύλισσε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Newsweek.

Ο τίτλος του περιοδικού είναι “Προσοχή! Η Ανγκέλα!” και όλα όσα γράφει δεν είναι διόλου κολακευτικά για την γερμανίδα καγκελάριο.

Εξαιρετικά δύσπιστη, συμφεροντολόγα, με αδυναμία στους ξανθούς άνδρες, αλλά πάνω από όλα ψυχρή.

«Η καγκελάριος διακατέχεται από βαθιά δυσπιστία απέναντι στο Σαρκοζί και μισεί τη φράση Μερκοζί», υποστηρίζει ο αμερικανός αρθρογράφος Ρότζερ Μπόις. «Η σχέση της με τον γάλλο πρόεδρο είναι μια προσομοίωση, ένα σόου για να ηρεμήσουν οι αγορές».

Γράφει επίσης ότι η συναισθηματική ψυχρότητά της είναι κίνδυνος για την ευρωπαϊκή ενότητα.
Φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα τον πολιτικό της μέντορα Χέλμουτ Κολ ο οποίος συχνά έκλαιγε δημόσια.
Η Μέρκελ πάλι όχι. Και γι αυτό και δεν έχει κατορθώσει να αποκτήσει προσωπικές φιλίες με πρωθυπουργούς. Το αντίθετο μάλιστα.

Ο Ρότζερ Μπόις παραλλάσει κι ένα ανέκδοτο από τον πρώην σύζυγο της. «Όταν μετά από 5 χρόνια κοινής ζωής αποφάσισε να τον εγκαταλείψει, πήρε μαζί της ένα πολύτιμο απόκτημα τους, το πλυντήριο, αλλά θα μπορούσε να είναι και το ψυγείο, συμπληρώνει ο Μπόις. «Αυτή είναι η Μέρκελ, μια γυναίκα που φλέγεται με το ψυγείο», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπρρρ! – Αυτοί είναι οι… Μερκοζί

Η άγνωστη Άνγκελα Μέρκελ (φωτο)


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε