Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μέρκελ: ”Βοήθεια στην Ελλάδα εαν δεσμευτεί για τα 50δις από ιδιωτικοποιήσεις”

Η ελληνική πλευρά καλλιεργεί ”χαμηλές” προσδοκίες από τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής καθώς διαρρέεται πως το maximum που περιμένει είναι μία απλή αναφορά-επί της αρχής συμφωνία για την ανάγκη βοήθειας προς τη χώρα μας.
 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters η Α.Μέρκελ εμφνίζεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έτοιμη να ”ξεμπλοκάρει” τη βοήθεια προς τη χώρα μας με μία κύρια προυπόθεση.Απαιτεί λοιπόν την επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και μάλιστα με δεσμευτικό τρόπο, δηλαδή το πρόγραμμα των 50δις να καταστεί συνοδευτικό του Μνημονίου.
 
Ανώτατες κυβερνητικές πηγές διαρρέουν πως ο ελληνικός στόχος σήμερα είναι η έστω και επί της αρχής συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών στην ανάγκη βοήθειας προς τη χώρα μας, με ή χωρίς αναφορά των τρόπων, που βέβαια δεν είναι άλλοι από την επιμήκυνση στην αποπληρωμή, στο ”ψαλίδισμα” του επιτοκίου και την επαναγορά του χρέους.
 
Πάντως ήδη αναπτύσσονται επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία οι ελληνικοί στόχοι δεν είναι απόμακροι αλλά προσεγγίσιμοι και πως παίζεται παιχνίδι επικοινωνιακό που θα επιτρέψει αργότερα θριαμβολογίες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά δείχνει να ”δυσφορεί” έναντι υπόλοιπων υπερχρεωμένων χωρών, όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία καθώς ”παίζουν” μεμονωμένα και δεν δείχνουν διάθεση συγκρότησης κοινού μετώπου.
 
Αυτό πάντως που επαναλαμβάνεται από τα ελληνικά χείλη είναι η αναγκαιότητα να ”βγούμε” στις αγορές το αργότερο εως το 2012.
 
Διαβάστε επίσης:

”Ήρθε η ώρα της Ευρώπης”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε