Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μέσα σε μία εβδομάδα η Υεμένη μετράει 35 νεκρούς

Σήμερα το ξημέρωμα οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. «Φαίνονται να προέρχονταν κυρίως από τη θάλασσα», σύμφωνα με τον έναν εξ αυτών.

Είκοσι εννέα άνθρωποι οι οποίοι φέρονται να ήταν μέλη της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από σφοδρούς βομβαρδισμούς που εξαπολύθηκαν εναντίον θέσεών τους στην περιοχή Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσας της επαρχίας Αμπιάν, στη νότια Υεμένη, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού, που εξαπολύθηκαν από χερσαίες θέσεις και από πλοία που έπλεαν στον κόλπο του Άντεν, επικεντρώθηκαν σε στόχους βόρεια και βορειοανατολικά της Ζιντζιμπάρ, μιας πόλης που είχαν καταλάβει στα τέλη του Μαΐου άνδρες της Άνσαρ αλ Σαρία (“Οπαδοί της Σαρία”, οργάνωση που πιστεύεται ότι συνδέεται με την αλ Κάιντα), είπε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Οι σοροί 29 μελών της αλ Κάιντα οι οποίοι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς θάφτηκαν στην Τζάαρ», μια περιοχή στην Αμπιάν που ελέγχεται από τους ισλαμιστές μαχητές, πρόσθεσε.

Μια πηγή των ένοπλων δυνάμεων είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν χθες βράδυ σε μάχη με εξτρεμιστές κοντά στην Ζιντζιμπάρ. Εξάλλου πέντε μέλη της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σε μια περιοχή της ερήμου στη Χαντραμούτ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε