Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μέσα στα τρία πιο σοβαρά πυρηνικά δυστυχήματα η Φουκουσίμα – Ενέσεις αζώτου για να αποφύγουν έκρηξη υδρογόνου

ΦΩΤΟ REUTERS

Την ώρα που η TEPCo άρχισε τις ενέσεις αζώτου στον αντιδραστήρα Νο1 για να αποφύγει πιθανή έκρηξη υδρογόνου, ο ΟΗΕ κατατάσσει το δυστύχημα στη Φουκουσίμα ως ένα από τα πιο σοβαρά της ιστορίας!

Οι εργασίες ξεκίνησαν την Τετάρτη και στοχεύουν να μειωθεί ο κίνδυνος μιας έκρηξης υδρογόνου, ενώ οι εργάτες κατάφεραν νωρίτερα να σταματήσουν τη διαρροή ραδιενεργού νερού στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι ενέσεις αζώτου, αδρανές αέριο, θα γίνουν στο σκεύος που συγκρατεί τον αντιδραστήρα Νο1 και η διαδικασία θα μπορούσε να διαρκέσει μέρες. Αυτά είναι τα… άσχημα νέα, που διαδέχτηκαν τα «καλά», σύμφωνα με τα οποία η ένεση 6.000 λίτρων xημικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και υγρό γυαλί, κατάφεραν να σταματήσουν τη διαρροή μολυσμένου νερού στη θάλασσα από τον αντιδραστήρα Νο2.

Ίχνη ιωδίου… παντού – Στην κλίμακα του Τσερνόμπιλ η σοβαρότητα της Φουκουσίμα
Οι συνέπειες του πυρηνικού δυστυχήματος στην Ιαπωνία, από την άποψη της σοβαρότητας, τοποθετούνται ανάμεσα σε εκείνες από το δυστύχημα του Τσέρνομπιλ και εκείνου του Three Mile Island, είπαν ειδικοί του ΟΗΕ, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν έχουν ακόμη λάβει επαρκή στοιχεία για να προβούν σε μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση!

Η Επιστημονική Επιτροπή του ΟΗΕ για τις επιπτώσεις της ατομικής ακτινοβολίας (UNSCEAR) σχεδιάζει να μελετήσει τις επιπτώσεις στην υγεία της πυρηνικής κρίσης στην Φουκουσίμα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ήδη, άλλωστε, έχουν εντοπιστεί ίχνη ιωδίου στην ατμόσφαιρα σε όλο τον κόσμο.

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα αποτελέσματα της παρακολούθησης από Ιάπωνες επιστήμονες παιδιών για καρκίνο του θυρεοειδούς, ο οποίος αυξήθηκε στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα στην Ουκρανία μετά την καταστροφή του Τσέρνομπιλ το 1986, δήλωσε ο πρόεδρος της UNSCEAR, Βόλφγκανγκ Βάις. Εξετάσεις θα γίνουν και στους εργαζόμενους στον πυρηνικό σταθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8.000 άνθρωποι θα πάρουν από 8.000 ευρώ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε