Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μετά την Αίγυπτο σειρά της Συρίας για αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις

Μετά την Αίγυπτο σειρά της Συρίας για αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις

Ο ιστότοπος Sooryoon αναφέρει ότι παρόμοιες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πόλη Χομς.

Η αντιπολίτευση της Συρίας θα διοργανώσει διαδηλώσεις το Σάββατο για να εκφράσει την υποστήριξή της στον αιγυπτιακό λαό και να διαμαρτυρηθεί για τη φτώχεια, την καταπίεση και την κυβερνητική διαφθορά, όπως αναφέρεται σήμερα σε ιστότοπους της αντιπολίτευσης.

Το δημοκρατικό ισλαμιστικό κίνημα της Συρίας διοργανώνει “μαζικές συγκεντρώσεις” που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο έξω από το κοινοβούλιο στη Δαμασκό, σύμφωνα με τον ιστότοπο Nidaasyria.

Εντωμεταξύ ο σύρος υπουργός Αμπντ αλ-Σάταρ αλ-Σαγιέντ διέταξε τους ιερωμένους να αποτρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που είναι παράνομη στη Συρία, να στρατολογήσει νέα μελη, σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο.

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ, που διαδέχθηκε στην εξουσία τον πατέρα του Χάφεζ αλ-Άσαντ το 2000, έχει δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ χθες Δευτέρα είχε δηλώσει στην εφημερίδα Ουόλ Στριτ Τζέρναλ ότι οι λαϊκές εξεγέρσεις στην Αίγυπτο, την Τυνησία και την Υεμένη εγκαινιάζουν μια “νέα εποχή” στη Μέση Ανατολή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε