Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Μετά την ολική μεταμόσχευση προσώπου ξεκινά καμπάνια

Πριν έξι χρόνια ο άνδας της την πυροβόλησε στο πρόσωπο. Σήμερα, μετά από 30 επεμβάσεις η Κόνι Καλπ – η πρώτη γυναίκα που δέχτηκε ολική μεταμόσχευση προσώπου στις ΗΠΑ – ξεκινά καμπάνια υπέρ της δωρεάς οργάνων.

Δημοσιογράφος του Associated Press, που επισκέφθηκε την κ. Καλπ στην κλινική, μεταφέρει την εικόνα ενός ανθρώπου, του οποίου η ζωή άλλαξε με τρόπο αμετάκλητο. Σήμερα η κ. Καλπ έχει περιορισμένη όραση και μπορεί να διακρίνει μόνο σκιές και χρώματα, ωστόσο γνωρίζει ότι η εμφάνισή της προκαλεί αποστροφή σε όσους την κοιτάζουν.

“Νομίζω ότι δεν έχει πραγματική σημασία το πώς φαινόμαστε. Όπως και να έχει σίγουρα κάποιοι πάντα θα βρουν κάποιο ψεγάδι. Κανείς δεν είναι τέλειος” αναφέρει. “Η οικογένειά μου δυσκολευόταν να με αντικρύσει λόγω της δυσμορφίας μου. Τώρα όμως είμαστε πιο κοντά παρά ποτέ” λέει και παραδέχεται ότι ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίζει αυτή την αντίδραση από τους αγαπημένους της.

Η 47χρονη έκανε την τελευταία επέμβαση τον Ιούλιο. Ήταν αυτή η επέμβαση – έγινε χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά συγγενών γυναίκας που έχασε τη ζωή της – που της επιτρέπει σήμερα να νοιώθει το φιλί του εγγονού της Μάντοξ στο μάγουλο και να μην είναι αναγκασμένη να τρέφεται και να πίνει νερό με σωλήνα. Πρόσφατα έφαγε κρέας για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Τώρα θέλει να ξεκινήσει τη δική της σταυροφορία υπέρ της δωρεάς οργάνων. “Ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή ενός άλλου με το να δωρίσει όργανα” σημειώνει. Την περασμένη εβδομάδα, η κ. Καλπ μίλησε σε εκδήλωση μη κυβερνητικής οργάνωσης για την δωρεά οργάνων και εκφράζει την επιθυμία να βάλει τη ζωή της σε μία νέα φάση ξεκινώντας καμπάνια για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους.

Μάλιστα η κ. Καλπ είχε υπογράψει για να γίνει η ίδια δωρήτρια οργάνων πριν τον πυροβολισμό που δέχτηκε στο πρόσωπο από τον άντρα της. Όπως λέει ο δημοσιογράφος του AP εκείνη δεν θέλει να μιλά πολύ γι’ αυτόν. Ο σύζυγός της βρίσκεται τώρα στη φυλακή και αναμένεται να βγει τον Οκτώβριο του 2011.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε