Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μετά τις 17 Ιουνίου η μίνι σύνοδος των “4” – Τυχαίο;

Μετά τις 17 Ιουνίου η μίνι σύνοδος των “4” – Τυχαίο;

Η συνάντηση των ηγετών της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας θα γίνει στη Ρώμη, μετά τις ελληνικές εκλογές.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έχει προσκαλέσει σε μία μίνι-σύνοδο στη Ρώμη τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, η οποία σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί μετά τις 17 Ιουνίου, και όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, η καγκελάριος έχει αποδεχθεί την πρόταση.

Η σύνοδος των τεσσάρων -Μάριο Μόντι, Φρανσουά Ολάντ, Άνγκελα Μέρκελ, Μαριάνο Ραχόι- θα πραγματοποιηθεί σε μία ημερομηνία που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, αλλά «μετά τις 17 Ιουνίου», τόνισαν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η καγκελάριος με χαρά συμφώνησε στην τετραμερή συνάντηση, που θα περιλαμβάνει τον Γάλλο πρόεδρο και τον Ισπανό πρωθυπουργό», τόνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ από το Βερολίνο. «Μόλις συμφωνηθεί μία πρόσφορη ημερομηνία θα το ανακοινώσουμε από κοινού με τα άλλα έθνη», πρόσθεσε.

Πολιτικοί αναλυτές τονίζουν πως ο Μόντι επιχειρεί να συντονίσει την πολιτική των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου.

Αραγε είναι τυχαίο οτι οι ηγέτες των χωρών θα συναντηθούν μετά τη διεξαγωγή των ελληνικών εκλογών ή περιμένουν να δούν τι θα γίνει πρώτα στην Ελλάδα και μετά να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να πάρουν αποφάσεις;

Οι συναντήσεις πάντως της Μέρκελ αρχίζουν απο την 1η Ιουνίου με τον Βλ. Πούτιν. Επίσης επείγεται να περάσει από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο τη νομοθεσία για το ευρωπαϊκό σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας προτού εκπνεύσει ο Ιούνιος.

Διαβάστε

Ο γερμανικός τύπος κράζει τη Μέρκελ – Αμφισβητείται πλέον η κυριαρχία της

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε